Augant užsikrėtimų delta atmaina skaičiui JAV neatšauks ribojimų dėl atvykimo į šalį

Jungtinės Valstijos pirmadienį paskelbė, kad augant užsikrėtimo koronaviruso delta atmaina atvejų skaičiui neketina atšaukti ribojimų dėl atvykimo į šalį iš užsienio, nors tai padaryti ragina Europa.

„Šiuo metu paliksime galioti esamus kelionių ribojimus“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki (Džen Psaki).

„Užkrečiamesnis delta variantas plinta tiek čia, tiek užsienyje“, – paaiškino ji.

Jos teigimu, augančių atvejų tendencija greičiausiai tęsis „ateinančiomis savaitėmis“, nors pakartojo, kad tai labiausiai veikia neskiepytus žmones.

Jungtinės Valstijos dėl COVID-19 pandemijos daugiau nei metus taiko ribojimus kelionėms iš Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės, Kinijos ir Irano, o vėliau į šį sąrašą įtraukė ir kitų šalių, įskaitant Braziliją ir Indiją.

Europos Sąjunga birželį atsivėrė keliautojams iš Jungtinių Valstijų, paprastai iš jų reikalaudama skiepijimo įrodymų ar neigiamų COVID-19 testų. Tai padaryti ragino nuo turizmo priklausomos šalys, tokios kaip Graikija, Ispanija ir Italija, kurios bijojo dar vienų sunkumų apimtų metų.

ES lyderiai paprašė JAV pademonstruoti šiuo klausimu abipusiškumą, o liepos 15 dieną prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sakė, kad turės atsakymą šiuo klausimu „per kelias artimiausias dienas“ po Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kreipimosi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Italaa

Italaa portretas
Amerikiečiai pirmi suprato , nuo virusuuuu Nepabėgsi,gyvenimas turi eit pirmyn
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių