Pereiti į pagrindinį turinį

Australijos premjero K.Ruddo rinkimuose laukia triuškinamas pralaimėjimas

2013-09-06 12:51
BNS inf.
AFP nuotr.

Australijos premjeras Kevinas Ruddas (Kevinas Rudas) penktadienį pažadėjo kovoti iki galo, nors apklausos rodo, kad rinkimuose jo laukia triuškinamas pralaimėjimas, o jo varžovas Tony Abbottas (Tonis Abotas) laukia, kol galės kibti į darbą.

"Galaxy" apklausa laikraščiui "Sydney Daily Telegraph" dieną prieš rinkimus parodė, kad K.Ruddui nepavyko nė kiek prisivyti konservatorių opozicijos lyderio.

Kalbant apie dvi partijas, valdančiąją Leiboristų partiją parėmė 47 proc., o konservatorius - 53 proc. rinkėjų.

Laikraštis pažymi, kad T.Abboto Liberalų ir Nacionalinės partijų koalicija gali gauti ir 20 iš 25 papildomų vietų žemuosiuose parlamento rūmuose.

Tokiu atveju jie Atstovų Rūmuose turėtų daugiau kaip 90 iš 150 vietų.

Net 78 proc. iš 1 503 apklaustų žmonių sakė, kad T.Abbottas per rinkimų kampaniją pasirodė geriau. Kad geriau pasirodė K.Ruddas, sakė tik 8 proc. respondentų, o kiti buvo neapsisprendę.

Tačiau premjeras, kuris nuvertė ankstesnę premjerę Julią Gillard (Džuliją Gilard) ir po kelių savaičių sušaukė rinkimus, sakė, kad nėra pasirengęs apsiduoti.

"Tikiu, kad galiu laimėti šiuos rinkimus", - penktadienį vakare sakė K.Ruddas ir pridūrė: "Tęsime kovą iki pat rytojaus 6 val. vakaro (kai bus uždarytos rinkimų apylinkės)".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų