Pereiti į pagrindinį turinį

Austrijos finansų ministras atsistatydina nesutardamas dėl mokesčių reformos

2014-08-26 16:48
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Austrijos finansų ministras Michaelis Spindeleggeris (Michaelis Špindelegeris) antradienį atsistatydino po aštuonių mėnesių darbo vyriausybėje, kilus aršiems nesutarimams dėl šalies mokesčių reformos, kuri yra laikoma Europos Sąjungos fiskalinės reformos modeliu.

„Tie, kurie sako, kad mums reikia mokesčių reformos, dabar tai gali daryti su nauju įsiskolinimu“, – sakė M.Spindeleggeris, kuris taip pat pasitraukė iš šalies vicekanclerio ir centro dešiniųjų partijos OeVP vadovo pareigų.

Staigus ministro atsistatydinimas yra susijęs su įnirtingais ginčais Europos Sąjungoje dėl vyriausybių diržų veržimosi, kuris šią savaitę sukėlė krizę Prancūzijos vyriausybėje.

Austrija pirmauja pagal žemiausią nedarbo lygį iš visų ES šalių. Remiantis birželio mėnesio ES statistika, nedarbas šioje šalyje sudarė penkis procentus, o valstybės deficitas pernai – 1,5 proc. BVP.

Tačiau valstybės finansai yra prastos būklės – valstybės skola šiemet turėtų pasiekti beveik 80 proc. BVP, lyginant su praėjusių metų 74,5 proc.

Prieš dvejus metus Viena pristatė griežto taupymo planą ir biudžeto išlaidas apkarpė 28 mlrd. eurų, siekdama iki 2016 metų subalansuoti savo finansus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų