Austrijos kancleris išvyko vizito į Ukrainą

Austrijos kancleris Karlas Nehammeris penktadienį išvyko į Kyjivą, pranešė jo biuras, ir yra vienas pirmųjų Europos Sąjungos (ES) lyderių, kuris lankysis Ukrainoje, pasirodžius žudynių vaizdams iš Bučos.

K. Nehammerio vizitas vyks Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen penktadienį apsilankius  Bučoje per kelionę į Ukrainą kartu su bloko diplomatijos vadovu Josepu Borrelliu.

Tikimasi, kad K. Nehammeris šeštadienį lankysis Bučoje prie Kyjivo, teigiama jo biuro pranešime. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusijos karius įvykdžius žudynes mieste, tačiau Kremlius neigia bet kokią atsakomybę ir tvirtina, kad tai yra „klastotės“.

„Federalinis kancleris Karlas Nehammeris šį vakarą išvyko vizito į Ukrainą su delegacija ir žiniasklaidos atstovais“, – pranešė kanceliarija. Be apsilankymo Bučoje, K. Nehammeris planuoja susitikti su V. Zelenskiu, po to šeštadienį surengti spaudos konferenciją ir susitikimą su ministru pirmininku Denysu Šmygalu. Jis taip pat planuoja susitikti su Kyjivo meru Vitalijumi Klyčko prieš vėliau šeštadienį grįždamas namo.

„Svarbu, kad, remiantis savo neutralumu, palaikytume Ukrainą tiek humanitariniu, tiek politiniu lygmenimis“, – sakoma K. Nehammerio pareiškime. „Tai, kas vyksta Ukrainoje, o ypač daugelyje Ukrainos miestų, yra baisus agresijos karas prieš civilius gyventojus“, – teigė jis. K. Nehammeris sakė, kad nepriklausomi ir tarptautiniai ekspertai turi nuodugniai ištirti „paaiškėjusius karo nusikaltimus“. „Už šiuos nusikaltimus atsakingi asmenys turi būti ir bus patraukti atsakomybėn“, – sakė jis.

Smurtas Bučos mieste, kur, valdžios teigimu, nužudyta šimtai žmonių, kai kurie rasti surištomis rankomis, tapo Rusijos okupacijos metu įvykdytų žiaurumų simboliu. Čekijos, Lenkijos ir Slovėnijos ministrai pirmininkai lankėsi Kyjive kovo 15 d., prieš Rusijos kariams pasitraukiant iš sostinės apylinkių, ir tai buvo pirmoji Europos Sąjungos lyderių kelionė nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24 dieną.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeAustrijos kanclerisKarlas Nehammerislankysis Bučoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių