Pereiti į pagrindinį turinį

Azerbaidžaną toliau valdys I.Alijevas

2009-03-04 20:45
Azerbaidžaną toliau valdys I.Alijevas
Azerbaidžaną toliau valdys I.Alijevas / AFP

Azerbaidžane vykusius prezidento rinkimus laimėjo dabartinis šalies vadovas Ilhamas Alijevas. Savo priešininkus trečiadienį vykusiuose rinkimuose jis įveikė didžiuliu skirtumu.

Suskaičiavus daugiau kaip du trečdalius balsų paaiškėjo, kad I.Alijevas surinko net 89 proc. balsų. Šalį jis valdys ateinančius penkerius metus.

Pasak Rinkimų komisijos pirmininko Mazahiro Panachovo, rinkėjų aktyvumas buvo 75,14 procento. Antroje vietoje liko vienas iš opozicijos kandidatų Ikbalis Agazade, surinkęs tik 2,78 proc. balsų. Be jo ir šalies vadovo biuleteniuose buvo dar keturių kandidatų pavardės.

Pagrindiniai I.Alijevo oponentai boikotavo rinkimus. Jie apkaltino Azerbaidžano valdžią opozicijos persekiojimu, žiniasklaidos varžymu ir teigė, kad šie rinkimai, kaip ir anksčiau vykę, bus "farsas".

Opozicijos politikai apkaltino Vakarus nuolaidžiaujant I.Alijevo režimui. Prezidentui oponuojantyus politikai sako, kad Vakarai nekritikuoja jų prezidento, nes bijo prarasti Azerbaidžaną kaip strateginį partnerį, o kartu ir priėjimą prie turtingų šios šalies naftos rezervų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų