Azerbaidžane baigėsi pirmalaikiai parlamento rinkimai

Azerbaidžane sekmadienį baigėsi balsavimas pirmalaikiuose parlamento rinkimuose, kuriuos opozicija vadina apgaule, sustiprinsiančia prezidento Ilhamo Alijevo (Ilchamo Alijevo) valdžią ir neatnešiančia jokių realių pokyčių.

Balsavimo apylinkės buvo uždarytos 19 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku.

Parlamento rinkimai turėjo vykti šį lapkritį, tačiau pernai gruodį Azerbaidžano įstatymų leidėjai kreipėsi į prezidentą su prašymu paleisti parlamentą, kuriame dominuoja jo valdančioji partija, ir paskirti pirmalaikius rinkimus. I. Alijevas šį prašymą patenkino.

Po to buvo pakeistas ministras pirmininkas ir keli veteranai pareigūnai prezidento administracijoje ir vyriausybėje.

Opozicija ir nepriklausomi analitikai sako, kad 58-erių I. Alijevas taip siekia susidoroti su augančiu visuomenės nepasitenkinimu dėl lėtėjančios ekonomikos ir pagerinti savo vyriausybės įvaizdį pakeisdamas pasitikėjimą praradusius senus politinio elito atstovus jaunesniais technokratais.

I. Alijevo partija „Yeni Azerbaycan“ („Naujasis Azerbaidžanas“), kuri veikiausiai išlaikys daugumą parlamente, žadėjo, kad rinkimai bus demokratiški, bet opozicija vyriausybę kaltina apribojus jos galimybes vykdyti rinkimų kampaniją, o kelios partijos nusprendė boikotuoti balsavimą.

Dėl 125 vietų parlamente varžėsi daugiau kaip 1,3 tūkst. kandidatų iš 19 partijų.

Teisę balsuoti rinkimuose turėjo daugiau kaip 5,3 mln. žmonių. Rinkėjų aktyvumas 13 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos ) laiku buvo beveik 45 proc., pranešė centrinė rinkimų komisija, kuri vėliau sekmadienį turi pradėti skelbti rinkimų rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O gal ir be rusų kišimosi neapsieinama.

Anonimas

Anonimas portretas
Opozicijai reikia įkrėsti i kailį.

haa

haa portretas
ten juk Bin Alijev diktatorius valdo ta azerbeidzana
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių