B. Arnault – trečias žmogus, kurio turtas viršija 100 mlrd. dolerių

Turtingiausias europietis, prancūzų verslo magnatas Bernardas Arnault prisijungė prie „Amazon“ ir „Microsoft“ įkūrėjų Jeffo Bezoso ir Billo Gateso bei tapo trečiuoju žmogumi, kurio turtas viršija 100 mlrd. dolerių, praneša „Bloomberg“.

Prabangos prekių milžino „Louis Vuitton Moet Hennesy“ (LVMH) valdybos pirmininkas B. Arnault į „šimtamilijardierių“ klubą įstojo antradienio vakarą, LVMH akcijoms Paryžiaus biržoje pašokus 2,9 proc. Šiemet milijardieriaus turtas augo net 32 mlrd. dolerių, daugiausia iš visų „Bloomberg“ milijardierių indekso narių.

B. Arnault turtas, siekiantis 100,4 mlrd. dolerių, šiuo metu sudaro per 3 proc. Prancūzijos bendrojo vidaus produkto (BVP), o tai rodo pajamų nelygybę šalyje, kurią pastarąjį pusmetį drebina „geltonųjų liemenių“ protestai.

Nepaisant prekybos srityje iškilusių Vakarų nesutarimų su Kinija, kinai su malonumu renkasi prabangias „Louis Vuitton“ rankines ir „Hennessy“ konjaką. Daugiausia dėl smarkiai augusių pardavimų Kinijoje LVMH akcijos šiemet augo net 43 proc.

Prancūzų magnatui priklauso kontrolinis LVMH akcijų paketas ir 97 proc. mados namų „Christian Dior“ akcijų.

B. Arnault į prabangos prekių rinką įsiveržė prieš keliasdešimt metų, kai įsigijo „Christian Dior“. Milijardierius pardavė visus kitus savo turėtus verslus, išskyrus „Christian Dior“, ir 1988 m. įsigijo kontrolinį LVMH akcijų paketą.

B. Arnault ir jo šeima pažadėjo skirti 200 mln. eurų balandį gaisro suniokotos Paryžiaus švč. Dievo Motinos katedros rekonstrukcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasiseke:)

pasiseke:) portretas
Gerai, kad jis nelaike pinigus Snore ir Ūkio bankeliuose:)))))))))))))))) o tai be morales ir etikos butu basas:)))))))

tai

tai portretas
yra pasityciojimas is visu zmoniu ir ciniskas ju erzinimas nuo ko ir kyla terorizmas ir karai nes sios naujenos tik kirsina zmones....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių