B. Johnsonas asmeniškai dalyvaus derybose dėl būsimų Londono ir Briuselio santykių

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas nori asmeniškai įsitraukti į stringančias derybas dėl būsimų santykių tarp ES ir Didžiosios Britanijos.

Abi pusės tikisi, kad pokalbiai birželį galės vykti aukščiausiu lygiu, trečiadienį sakė britų vyriausiasis derybininkas Davidas Frostas. Todėl pokalbiuose, anot jo, dalyvaus premjeras.

Didžioji Britanija sausio 31 dieną išstojo iš ES. Pereinamuoju laikotarpiu iki metų pabaigos šalis dar liks ES vidaus rinkoje ir Muitų sąjungoje.

Per šį laiką abi pusės ypač nori susitarti dėl prekybos sutarties. Jei iki gruodžio 31 dienos susitarimas nebus pasiektas, grės kietas galutinis „Brexitas“.
 
Tačiau per iki šiol vykusius pokalbius pažangos praktiškai nepasiekta. Kitas derybų etapas numatytas birželio pradžioje. Birželio 30 dieną baigiasi terminas, iki kurio turi būti nuspręsta dėl pereinamojo laikotarpio pratęsimo. D. Frostas trečiadienį pabrėžė, kad vyriausybė tai ir toliau atmeta.
 
Dėl koronaviruso pandemijos Londono ir Briuselio derybos užsitęsė. Vienu tarpu virusas iš rikiuotės buvo išvedęs visus tris pagrindinius jų veikėjus: naujuoju koronavirusu užsikrėtė ir D. Frostas, ir B. Johnsonas ir ES vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier‘as. Visi trys dabar jau pasveiko.
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių