B. Johnsonas pasiryžęs likti premjeru, net jei teks prašyti ES atidėti „Brexit“

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Džonsonas) sekmadienį pareiškė nepaliksiąs savo posto, net jei iki spalio 31 dienos nebus pasiektas susitarimas su Briuseliu ir šalies išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) data tokiu atveju pagal įstatymus turės būti dar kartą atidėta.

Didžiosios Britanijos parlamentas kiek anksčiau priėmė įstatymą, kuriuo B. Johnsonas įpareigojamas prašyti Europos Sąjungos trims mėnesiams atidėti „Brexit“, jeigu jam nepavyks nustatytu laiku sudaryti susitarimo su ES. Tačiau pats premjeras yra griežtai sukritikavęs tokią galimybę.

„Ne, aš prisiėmiau įsipareigojimus šiuo sunkiu metu vadovauti [konservatorių] partijai ir savo šaliai ir aš ketinu tęsti. Tikiu, jog tai yra mano prerogatyva“, – sekmadienį rašo britų žiniasklaida, cituojanti premjero atsakymą į klausimą, ar jis atsistatydins, jeigu jam teks prašyti Briuselio atidėti „Brexit“.

Tačiau premjeras atsisakė paaiškinti, kaip jis ketina apeiti įstatymą, kuriuo reikalaujama prašyti atidėti Didžiosios Britanijos išstojimą iš Europos bloko, jeigu nebus pasiektas susitarimas.

„Turime judėti į priekį. Ir tam mums reikia spalio 31 dieną įgyvendinti „Brexit“, – pareiškė B. Johnsonas BBC televizijai Mančesteryje.

Sekmadienį Mančesteryje vyksta kasmetinė konservatorių partijos konferencija ir tai, kai kurių stebėtojų nuomone, gali būti paskutinis tokio pobūdžio konservatorių renginys prieš galimus pirmalaikius parlamento rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Isverstaskuris kaip ir visi zydai nieko cia nuostabaus pas mus skvernelis irgi toks pats tik is goju pazadejau patiesijau neistesejau nesugriesijau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių