B. Netanyahu: Izraelio delegacija dalyvaus derybose Dohoje

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) patvirtino, kad Izraelio komanda dalyvaus ketvirtadienį Dohoje vyksiančiose derybose dėl paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų išlaisvinimo. Apie tai pranešė premjero biuras trečiadienį paskelbtame pareiškime.

„Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu patvirtino Izraelio delegacijos išvykimą į Dohą rytoj, taip pat ir įgaliojimus vesti derybas“, – sakoma pareiškime.

Izraelio žvalgybos tarnybos „Mossad“ vadovas Davidas Barnea (Davidas Barnėja) ir vidaus saugumo agentūros „Shin Bet“ vadovas Ronenas Baras yra tarp šios delegacijos narių, naujienų agentūrai AFP teigė premjero atstovas spaudai Omeras Dostri (Omeras Dostris).

„Mossad“ vadovas, „Shin Bet“ vadovas, Nitzanas Alonas (Nicanas Alonas) ir Ophiras Falkas (Ofiras Falkas)" sudaro šią komandą, sakė atstovas spaudai.

N. Alonas koordinuoja su įkaitais susijusius klausimus, o O. Falkas yra B. Netanyahu politinis patarėjas.

Ketvirtadienį Kataro sostinėje bus surengtos derybos dėl paliaubų Gazos Ruože, pranešė du su derybomis susiję šaltiniai, tačiau kol kas neaišku, ar jose dalyvaus palestiniečių islamistų judėjimas „Hamas“.

Vienas „Hamas“ artimas šaltinis ir antrasis, susijęs su derybomis, patvirtino, kad Dohoje vyks susitikimas. Jame, anot trečio su derybomis susipažinusio JAV šaltinio, turėtų dalyvauti ir Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius Williamas Burnsas (Viljamas Bernsas).

Vienas „Hamas“ atstovas, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga, AFP teigė, kad „derybos su tarpininkais tęsiasi ir pastarosiomis valandomis netgi suintensyvėjo“.

„Hamas“ ragina tarpininkus įgyvendinti anksčiau JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pateiktą paliaubų planą, o ne rengti tolesnes derybas.

„Turime priversti (Izraelio) okupacinę vyriausybę nutraukti derybų vilkinimo politiką ir priversti ją nustoti žudyti mūsų žmones“, – teigė „Hamas“ pareigūnas.

Izraelio ir „Hamas“ karą Gazos Ruože sukėlė precedento neturintis palestiniečių grupuotės išpuolis prieš Izraelį spalio 7 dieną. Per tą išpuolį, remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, žuvo 1 198 žmonės, daugiausia civiliai.

Palestiniečių kovotojai taip pat paėmė į nelaisvę 251 žmogų, iš kurių 111 vis dar laikomi nelaisvėje Gazos Ruože, įskaitant 39, kurie, kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Anot „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio atsakomąją karinę kampaniją žuvo mažiausiai 39 965 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VISKAS IŠ TAUTOSAKOS.

VISKAS IŠ TAUTOSAKOS. portretas
JEIGU NENORI TURĖTI NEMALONUMŲ,TAI NUTRAUK BET KOKIUS REIKALUS SU ŽYDAIS,kUR ŽYDAI TEN NE TIK GĖDA ,BET IR BĖDA.APGAUS,APMELUOS IR KIAULĖM IŠVADINS.jIE SUSIREIKŠMINĘ SAVANAUDŽIAI,IR PATYS DIDŽIAUSI KIAULĖS..KAIMIEČIAI TAI SAKO,KAD ŽYDELIUS GALI PATAISYTI TIK DIDELIS SKRUZDĖLYNAS VIDUR MIŠKO.

Anonimas

Anonimas portretas
kokios ten derybos su zydenfiureriu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių