Pereiti į pagrindinį turinį

B. Obama pagerbė Holivudą – kultūrinį ir diplomatinį JAV politikos įrankį pasaulyje

2013-11-27 13:15
DMN inf.
AFP nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) antradienį gyrė Amerikos kino pramonę ir sakė, kad Holivudas yra svarbus ne tik kaip eksporto šaka, bet ir kaip kultūrinis bei diplomatinis įrankis.

Kalbėdamas po apsilankymo studijoje „DreamWorks Animation“ Los Andželo priemiestyje Glendeilyje, B.Obama sakė, kad Holivudas yra vienas Amerikos ekonomikos variklių.

„Šiandien atvykau čia, nes tai yra vienas Amerikos ekonomikos variklių, ne tik „DreamWorks“, bet visa ši grupė kompanijų, kurias   žinodamos užaugo ištisos kartos, „Disney“ ir „Warner“, ir „Universal“, ir kitos“, - sakė prezidentas po ekskursijos studijoje, sukūrusioje tokias franšizes kaip „Šrekas“ (Shrek), „Madagaskaras“ (Madagascar) ir „Kung Fu Panda“.

Ši pramogų industrija taip pat yra svarbus diplomatinis įrankis, sakė B.Obama.

„Tai dalis to, kas daro mus išskirtinius, dalis to, kas daro mus tokia pasaulio galia, - sakė jis. - Gali nuvykti į bet kokią vietą planetoje ir pamatysi kokį vaiką su „Madagaskaro“ marškinėliais“.

„Gali pasakyti „Tegul Jėga būna su tavimi“ ir jie žino, apie ką tu kalbi“, - sakė jis, paminėdamas garsiąją frazę iš „Žvaigždžių karų“ (Star Wars).

„Šimtai milijonų žmonių galbūt niekada nebuvo įkėlę kojos į Jungtines Valstijas, bet jūsų dėka jie patyrė dalelę to, kas daro mūsų šalį ypatingą“, - sakė jis „DreamWorks“ darbuotojams.
„DreamWorks Animation“ vadovas Jeffrey Katzenbergas (Džefris Kacenbergas) yra vienas ištikimiausių ir pastoviausių B.Obamos rėmėjų pramogų industrijoje.

Manoma, kad jis įtikino kelias Holivudo figūras B.Obamos 2012 metų rinkimų kampanijai skirti maždaug 15 mln. dolerių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų