Pereiti į pagrindinį turinį

B. Obama skiria diplomatą J. Tefftą naujuoju ambasadoriumi Rusijoje

2014-07-11 10:46
Reuters nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ketvirtadienį nurodė, kad naujuoju ambasadoriumi Rusijoje paskirs karjeros diplomatą, turinti didelę darbo Rytų Europoje patirtį.

B.Obamos pareiškimas, kad jis skiria diplomatą Johną Tefftą (Džoną Teftą) į tą svarbų postą, buvo paskelbtas sudėtingu metu JAV ir Rusijos santykiuose, kurie tapo labai įtemptais dėl prezidento Vladimiro Putino veiksmų kaimyninėje Ukrainoje ir kitų problemų.

J.Teffto kandidatūrą dar turėtų patvirtinti JAV Senatas.

JAV ambasadoriaus Rusijoje postas buvo neužimtas nuo vasario, kai ankstesnis misijos vadovas Michaelas McFaulas (Maiklas Makfolas) atsistatydino po dvejų sudėtingo darbo metų Rusijos sostinėje. M.McFaulas yra B.Obamos pastangų „perkrauti“ santykius su Rusija architektas, tačiau JAV lyderio ryšiai su V.Putinu toli gražu nebuvo sklandūs.

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkai ragina Rusiją bendradarbiauti su Ukrainos naująja vyriausybe, siekiant sumažinti įtampą tarp abiejų šalių. Maskva raginama neberemti kaimyninėje šalyje veikiančių prorusiškų separatistų, kaltinamų dėl nestabilumo rytų Ukrainoje.

Vakarų šalys grasino paskelbti Rusijai papildomų sankcijų, jeigu V.Putinas nesiims veiksmų, kurie padėtų atkurti ramybę Ukrainos rytuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų