Baltarusija remontuoja ir tobulina Rusijos karinius sraigtasparnius

  • Teksto dydis:

Ukrainos nacionalinio pasipriešinimo centras (NPC) gavo papildomų įrodymų, kad Baltarusijos gynybos pramonė veikia Rusijos interesais.

„Baltarusija, okupuota valdant Aliaksandrui Lukašenkai, neturi jokio savo vaidmens ir tiesiogiai dalyvauja Kremliaus agresijoje prieš mūsų valstybę. Tačiau ne visi baltarusiai tuo džiaugiasi, todėl vietos pogrindžio aktyvistai ir toliau teikia duomenis apie marionetinio režimo nusikaltimus“, – sakoma Nacionalinio pasipriešinimo centro pranešime.

Toliau jame sakoma, kad NPC, padedamas partnerių Baltarusijoje, gavo prieigą prie vieno Baltarusijos gynybos inžinieriaus susirašinėjimo elektroniniu paštu, šioje korespondencijoje buvo įrodymų, kad 558-oji orlaivių remonto gamykla Baranovičiuose atlieka kapitalinį Rusijos sraigtasparnių Mi-8 ir Mi-17 remontą bei modifikacijas.

Be to, gamykla Baranovičiuose kartu su rusais kuria lengvuosius universalius lėktuvus LMS-192. Baltarusijos indėlį į projektą planuojama padidinti iki 50 proc. viso finansavimo.

NPC gautame vidaus susirašinėjime gausu informacijos apie atsarginių dalių gamybos sunkumus, kylančius dėl įrangos trūkumo. Rusijos gynybos pramonės atstovai skundžiasi, kad dėl sankcijų neįmanoma įsigyti Jungtinėje Karalystėje pagamintų mašinų. Kaip alternatyvą rusai siūlo įsigyti Taivano įmonės „E-tech Machinery“ gaminamas mašinas.

Nepaisant tiesioginio dalyvavimo Rusijos agresijoje prieš Ukrainą, gamyklos darbuotojai su Baltarusijos pasais keliauja po Europą. Yra įrodymų, kad gamyklos vyriausiasis dizaineris Igoris Antsiferovas 2023 m. kartu su žmona ir dukra išvyko į Vokietiją švęsti Naujųjų metų Saksonijoje. NPC duomenimis, visa Antsiferovų šeima turi dvigubą Rusijos ir Baltarusijos pilietybę.

„Turint Baltarusijos pasą, gana patogu keliauti į Europą švęsti Naujųjų metų“, – sakoma pranešime.

NPC padėkojo Baltarusijos pogrindžiui už suteiktą informaciją.

Birželį Europos Sąjunga patvirtino naują sankcijų Baltarusijai paketą dėl jos dalyvavimo Rusijos kare prieš Ukrainą. Apribojimai taikomi prekybai, paslaugoms ir transportui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuo kada

Nuo kada portretas
Nuo kada benderos sprendžia turėti Baltarusijai gynybos pramonę ar ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių