Baltarusija Rusijos karinės bazės dislokavimą laiko beprasmišku

Užsienio karinės bazės dislokavimas Baltarusijos teritorijoje neprisidės prie saugumo ir stabilumo regione. Tai radijo stočiai „Amerikos balsas“ pareiškė Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makėjus.

Interviu stenograma trečiadienį skelbiama Baltarusijos URM tinklalapyje.

„Mes manome, kad kažkokio papildomo užsienio objekto dislokavimas Baltarusijos teritorijoje nepadidins stabilumo ir saugumo mūsų regione“, – pabrėžė ministras.

Objekto dislokavimas Baltarusijos teritorijoje nepadidins stabilumo ir saugumo.

Anot jo, „turint omenyje šiuolaikinių technologijų lygį, galima pasakyti, kad kažkokio papildomo objekto dislokavimas Baltarusijoje nieko neduos, nes šiandien iš Smolensko ar kitų vakarinių Rusijos teritorijų raketa per keliasdešimt sekundžių gali pasiekti bet kurią vietą Europoje, o per keliolika minučių – kitą vandenyno pusę“. Todėl, pabrėžė V. Makėjus, „nėra prasmės dislokuoti papildomus karinius objektus Baltarusijos teritorijoje“.

Rugsėjo mėnesį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas kritikavo Baltarusijos nenorą dislokuoti savo teritorijoje Rusijos karinę bazę ir pavadino tai  nemaloniu faktu. „Tai – tikrai nemalonus epizodas“, – sakė jis interviu laikraščiui „Kommersant“.

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas antradienį pareiškė, kad Maskva ir Minskas šiuo metu neveda derybų dėl būtinybės dislokuoti Baltarusijos teritorijoje Rusijos karinę bazę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių