Baltarusijoje sulaikytas dar vienas V. Babarykos štabo teisininkas

Baltarusijoje sulaikytas buvusio pretendento į prezidentus Viktaro Babarykos štabo teisininkas Ilja Salejus, tiriant bylą dėl raginimų imtis veiksmų, keliančių pavojų nacionaliniam saugumui, trečiadienį pranešė opozicija.

„Sulaikytas. 361 straipsnis“, – per susirašinėjimo platformą „Telegram“ informavo opozicinės Koordinacinės tarybos atstovas Antonas Radniankovas.

Anksčiau pranešta, kad šioje baudžiamojoje byloje buvo sulaikytas Koordinacinės tarybos prezidiumo narys Maksimas Znakas. V. Babarykos štabe, taip pat M. Znako ir jo kolegės Maryjos Kalesnikavos namuose buvo atliktos kratos.

Baltarusijoje jau mėnesį vyksta protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Jų laimėtoju buvo paskelbtas nuo 1994-ųjų šalį valdantis prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Koordinacinė taryba buvo įsteigta siekiant užtikrinti taikų valdžios perdavimą, pagrindinei opozicijos kandidatei Sviatlanai Cichanouskajai nepripažinus A. Lukašenkos perrinkimo šeštai kadencijai.

Į Koordinacinės tarybos prezidiumą įėjo Nobelio literatūros premijos laureatė Sviatlana Aleksijevič, tarptautinio tarpininkavimo paslaugų bendrovės įkūrėja Lilija Vlasava, Minsko traktorių bendrovės (MTZ) streiko komiteto pirmininkas Siarhejus Dylevskis, teisininkas M. Znakas, S. Cichanouskajos patikėtinė Volha Kavalkova, prie rinkimų neprileisto kandidato Viktaro Babarykos štabo koordinatorė M. Kalesnikava ir buvęs Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro direktorius Pavelas Latuška.

A. Lukašenkos vyriausybė Koordinacinę tarybą kaltina antikonstituciniais veiksmais ir dėl jų iškėlė bylą, numatančią iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Lig šiol visi Tarybos nariai, išskyrus S. Aleksijevič, yra sulaikyti arba pasitraukė į užsienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labas

Labas  portretas
Cia juk lino brolis ha ha!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių