Baltarusijoje toliau triuškinant opoziciją į opozicionierių namus surengti reidai

Antradienį Baltarusijoje atliktos kratos daugelio opozicijos aktyvistų namuose, tai naujausias susidorojimas su kitaminčiais Minskui rengiantis kitų metų parlamento rinkimams.

Opozicijos Koordinavimo Taryba pranešė, kad surengs savo balsavimą kaip atsvarą rinkimams, per kuriuose nepriklausomų kandidatų greičiausiai nebus.

Kratos buvo atliktos mažiausiai šešių ištremtų aktyvistų, susijusių su Taryba, namuose, įskaitant ekonomisto Sergejaus Čalo ir buvusio vyriausybės ministro Pavelo Latuškos, pranešė teisių grupės.

„Šiuo metu atliekamos kratos siekiant surinkti nusikalstamos veiklos įrodymus“, – sakoma Baltarusijos tyrimų komiteto pranešime. „Įtariamųjų turtas ir nekilnojamasis turtas mūsų šalyje identifikuojamas, kad vėliau būtų galima jį konfiskuoti“, – priduriama jame.

Buvęs diplomatas P. Latuška, 2020 m. prisidėjęs prie opozicijos judėjimo, savo paskyroje socialinėje žiniasklaidoje sakė, kad iškrėsti jo komandos narių namai. „Mūsų žiniomis, tai daroma vienu metu, masiškai, ir kelia nerimą daugeliui Baltarusijos demokratinių jėgų atstovų“, – rašoma jo paskyroje.

Nuo 2020 m., kai Aliaksandras Lukašenka pasiskelbė laimėjęs rinkimus, Baltarusijoje dar likusiems opozicionieriams taikoma cenzūra, jie verčiami išvykti arba įkalinami. Kitų metų vasarį planuojami parlamento rinkimai bus pirmieji po 2020 m. žiauraus saugumo pajėgų susidorojimo su antivyriausybiniais protestais

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To >> pseudo-lietuviui

To >> pseudo-lietuviui portretas
jis postringauja kliedesiais, nupirktas kremliaus propagandos ruporas; Beje, vertas savo senelio, kuris parvežė stalino saulę 1940m...

Mode

Mode portretas
Visų pirma reikia suprasti, kas yra opozicija šalies vidaus valdžiai, o kas valstybės priešai, išduodantys paslaptis, renkantis informaciją svetimai šaliai, vykdžiusiai Lietuvos okupacijas ir toliau grasinančiai. Visi apačioje komentatoriai neturi žalio supratimo, tik pagal užsakymą loja ir lygina nesulyginamus dalykus, kad eterį teršti savo bukumu.

LIETUVOJE "GERIAU"...

LIETUVOJE "GERIAU"... portretas
Šiandien seime, aplamai, opozicijos nėra. Visiems landsberginė šutvė užčiaupė burnas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių