Baltarusija Lietuvai įteikė notą dėl į šalį įskridusių balionų

Baltarusija Lietuvai įteikė notą dėl akcijos „Laisvės kelias“ metu į Baltarusiją įskridusių balionų, pavadindama tai „planuota provokacija“.

Protesto nota pirmadienį įteikta Lietuvos ambasadoriui Minske Andriui Pulokui, informavo Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Anatolijus Glazas.

Pasak jo, sekmadienį iš Lietuvos teritorijos paleistas „skraidantis objektas“, kuris kirto sieną ir įskrido į Baltarusijos teritoriją tris kilometrus.

„Baltarusija vertina šį faktą kaip planuotą provokaciją ir tikisi, kad incidentas bus tinkamai ištirtas Vilniuje ir kad bus imtasi priemonių, jog panašūs atvejai ateityje nepasikartotų“, – teigė A. Glazas.

Baltarusijos gynybos ministerija anksčiau pranešė sekmadienį užfiksavusi „bandymą pažeisti oro erdvę“ ir „provokaciją“, Lietuvoje vykstant akcijai „Laisvės kelias“, skirtai solidarumui su kaimyninės šalies opozicija pademonstruoti.

Baltarusių valstybinė naujienų agentūra BelTa citavo Gynybos ministerijos pranešimą, kad apie 19 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku buvo „užkirstas kelias provokacijai“ prie abiejų valstybių sienos ties Voukauščynos kaimu Ašmenos rajone.

Ministerija nurodė, kad iš Lietuvos pusės buvo paleisti aštuoni oro balionai su „antivalstybine simbolika“.

„Dėl oro erdvės gynybos budinčių pajėgų sraigtasparnių Mi-24 veiksmų oro balionų skrydis buvo nutrauktas nepanaudojus ginklo“, – sakoma ministerijos pranešime.

Savo ruožtu Lietuva pirmadienį taip pat įteikė notą Baltarusijai dėl oro erdvės pažeidimo – užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, į Lietuvos teritoriją vykstant solidarumo akcijai buvo įskridęs baltarusių sraigtasparnis.

Baltarusija atmeta kaltinimus ir tikina, kad sraigtasparnio pilotai oro erdvės nepažeidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tas

tas portretas
politpriedurnis linke galvoja kad s u balioniukais galima zaist s vetymoji teritorijoji o kai pasirode vertaliotas tai pasiuto tai dabar asile atsakyk kas kam galima ir kokia teise ar pagal kazkieno neatsakingus veiksmus s ukelei diversija uz kuria reikes atsakyt juk isibrovet isvetima teritorija ir joks euroturgelis neturi teises kelti intrigas pagal jav zydeliu politnorus nes tokie veiksmai gali privest prie 3PK........

Anonimas

Anonimas portretas
juk lietuviams vienodai sviecia kas ten valdo belorusijoj,bet yra tauta kuri visur lenda ir kurpia revoliucijas

Anonimas

Anonimas portretas
Kitą kartą patrauks seriją iš kulkosvaidžių ir baigsis žaidimai...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių