Baltarusijos opozicijos lyderė pirmadienį susitiks su ES užsienio reikalų ministrais

ES užsienio reikalų ministrai ir bloko diplomatijos vadovas pirmadienį Briuselyje susitiks su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja, pranešė atstovas spaudai, netrukus įvyksiant minėtų diplomatų susitikimui dėl sankcijų Minskui.

S. Cichanouskaja yra laikoma rugpjūčio 9 dieną vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų laimėtoja, iškovojusia pergale prieš Aliaksandrą Lukašenką. Ji jau kurį laiką apsistojusi Lietuvoje, Baltarusijoje pratrūkus protestams prieš ilgametį šalies vadovą.

ES, kuri pareiškė nepripažįstanti oficialių rinkimų rezultatų, pergalę priskiriančių A. Lukašenkai, rengia sankcijas prieš asmenis, įtariamus prisidėjus prie rinkimų klastojimo ir kaltinamus smurtu prieš taikius protestuotojus.

„Vyriausiasis įgaliotinis-viceprezidentas Josepas Borellis pirmadienio rytą Briuselyje surengs neformalų susitikimą su ponia Sviatlana Cichanouskaja ir ES valstybių narių užsienio reikalų ministrais“, – ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė J. Borellio atstovas spaudai Peteris Stano.

Pranešimo apie neformalius pusryčius sulaukta po to, kai Europos Parlamentas (EP) priėmė rezoliuciją, kurioje paragino A. Lukašenkai ir kitiems jo režimo nariams pritaikyti sankcijų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho kaip įsijautė

Oho kaip įsijautė portretas
O leiskit paklausti, nuo kada Baltarusija tapo ES nare, ir kodėl save prezidente pasivadinusi bobelė iš ne ES šalies dalyvauja ES pasitarime?

Vargana bobele

Vargana bobele portretas
Kuri nesuvokdama daro tvarka.Vargas jai.

Čiubaka

Čiubaka portretas
"S. Cichanouskaja yra laikoma rugpjūčio 9 dieną vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų laimėtoja" iš kur tokias nesąmones traukiat? Čia nebent kuilius su preziku taip galvoja pasiskyrę sau personalinę prezidentę
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių