Baltarusijos prezidento posto siekianti S. Tichanovskaja tikisi sąžiningų rezultatų

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidento posto siekiant Svetlana Tichanovskaja atidavė savo balsą prezidento rinkimuose ir balsavimo apylinkėje pareiškė, kad tikisi sąžiningų rinkimų rezultatų.

„Laukiu sąžiningo rezultato“, – žurnalistams sakė ji.

Opozicijos kandidatė taip pat pridūrė, kad provokacijų per rinkimus nesitiki. Visgi ji pridūrė: „Nežinau, kokie yra jų planai“.

Anksčiau sekmadienį savo rinkimų štabe S. Tichanovskaja pareiškė, kad pastarosiomis dienomis buvo sulaikyti devyni jos komandos nariai. Keliems jų jau pateikti kaltinimai, tačiau apie daugelį nėra jokios informacijos.

S. Tichanovskaja balsuoti atvyko 14.30 val. vietos ir Lietuvos laiku. Prie rinkimų apylinkės jos laukė kelios dešimtys žurnalistų ir daugiau nei šimtas rinkėjų. Kandidatės rėmėjai ją pasitiko plojimais ir skandavo :„Sveta!“ ir „Šaunuolė!“

Po balsavimo žmonės taip pat apsupo S. Tuchanovskąją ir palydėjo ja plojimais.

Sekmadienį Baltarusijoje vyksta prezidento rinkimai. Per penkias išankstinio balsavimo dienas – rugpjūčio 4-8 d. d. – balsavo 41,7 proc. rinkėjų, nurodė Baltarusijos centrinė rinkimų komisija.

Sekmadienį iki vidurdienio balavo daugiau nei 54 proc. rinkėjų, todėl rinkimai yra laikomi įvykusiais, pranešė CRK pirmininkė Lidija Jermošina.

Baltarusijos prezidento posto jau šeštą kartą siekia dabartinis šalies vadovas Aleksandras Lukašenka, o taip pat judėjimo „Sakyk tiesą“ vienas iš pirmininkų Andrejus Dmitrijevas, buvusi deputatė Ana Kanopackaja, suimto tinklaraštininko Sergejaus Tichanovskio žmona Svetalana Tichanovskaja ir Baltarusijos socialdemokratų partijos „Tėvynė“ (Gramada) pirmininkas Sergejus Čerečenis.

Pirminių rinkimų rezultatų laukiama pirmadienį, o galutinius rezultatus CRK paskels ne vėliau kaipo rugpjūčio 19 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nepraėjo perversmas, Lukošius vėl laimėjo...

Psichol.

Psichol. portretas
Nerinkite jūs jos, mafijos merga.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių