Baltarusijos prokuratūra prašo apklausti V. Adamkų: jis buvo „Minsko skerdiko“ patikėtinis

Baltarusijos generalinė prokuratūra trečiadienį pateikė prašymą Lietuvos prokurorams apklausti buvusį prezidentą Valdą Adamkų kaip liudininką tiriant bylą dėl „Baltarusijos gyventojų genocido“ per Antrąjį pasaulinį karą.

„Jis – liudininkas, nes esama informacijos, kad jis buvo „Minsko skerdiko“ patikėtinis“, – žurnalistams sakė Generalinės prokuratūros valdybos vyriausiasis prokuroras Eduardas Skuratas.

Jis – liudininkas, nes esama informacijos, kad jis buvo „Minsko skerdiko“ patikėtinis.

Jis turėjo omenyje Antaną Impuliavičių, kurio vadovaujamas nacių SS pavaldus pagalbinės policijos batalionas per karą vykdė baudžiamąsias operacijas Baltarusijos teritorijoje.

„Prašome apklausti jį buvimo vietoje“, – nurodė E. Skuratas.

Anot pareigūno, 1944 metais V. Adamkus ėjo pareigas, atitinkančias padėjėjo pareigybę. „Šiuo metu turime liudijimų apie 1944 metus. Galbūt bus nustatyta kitų duomenų.“

E. Skuratas pridūrė, kad Baltarusijos tyrėjai tikrina, ar V. Adamkus yra kaip nors susijęs su baudėjų bataliono veikla. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Nezabitauskai , jūs nuo gimimo idiotas ar už atlygį? Šiaip jau Baltarusija nuo nacių ir jų pakalikų buvo išvaduota 1944 vasarą, būtent 1944 metai ir domina Baltarusijos teisėsaugą.

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Mano diagnozę patvirtino ponas Anonimas: "Impulevicius su Adamkum Minske nuzude 46 000 baltarusiu". Pasirodo, Impulevičiui 1941 metų rudenį taip trūko rimtų vyrų, kad į "patikėtinius" teko imti penkiolikmetį Kauno mokinuką. Beje, kas per negirdėtos pareigos - bataliono vado patikėtinis?

Anonimas

Anonimas portretas
Kada sitoj durniu salyje baigsis tos nesamoningos velniu gaudynes, dydvyriu ieskojimas , stabu garbninimas ir knaisiojimasis po praeiti. Vis ismeta kokia durniu rasliava, kad nukreipti demesi nuo siu dienu problemu. Palikit jus ramybeje ta Baltarusija, Ukraina, ne Lietuvos jegom kazka pakeisti. Kad gabriukas ozio skatinamas kirsina visus supranta dauguma. Idomu kaip ir kuo baigsis sis cirkas . Nuojauta sako jog liudnai Lietuvos liaudziai.
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių