Baltarusių lengvaatletė K. Cimanouskaja pasiprašė Lenkijos pilietybės

Baltarusijos lengvaatletė Kristina Cimanouskaja po savo pabėgimo į Varšuvą pasiprašė Lenkijos pilietybės. „Aš jau pateikiau dokumentus. Mano planas yra kiek įmanoma greičiau pradėti atstovauti Lenkijai“, - sakė 24 metų sportininkė vokiečių laikraščiui „Welt am Sonntag“.

 

Rugpjūtį K. Cimanouskaja atsidūrė pasaulio dėmesio centre, kai Baltarusijos olimpinės rinktinės vadovai bandė priverstinai parskraidinti ją iš Tokijo olimpinių žaidynių į tėvynę, kurią valdo diktatorius Aliaksandras Lukašenka ir kurioje jos būtų laukęs nežinomas likimas. Ji kreipėsi į policiją ir galiausiai sulaukė Lenkijos ambasados pagalbos.

Varšuvoje sportininkė gyvena su savo sutuoktiniu, kuris automobiliu skubiai paliko Baltarusiją. Anot K. Cimanouskajos, jie „nebegyvena įprasto gyvenimo“. Jie yra „itin saugomoje vietoje su šešiais asmens sargybiniais“. „Mes, pavyzdžiui, negalime išeiti papramogauti į miestą“, - pasakojo lengvaatletė.

Tačiau ji teigia nesigailinti dėl savo žingsnio. „Manau, kad tai buvo teisingas kelias. Galbūt kai kuriais klausimais buvau pernelyg emocionali“, - kalbėjo K. Cimanouskaja. Grįžimas į Baltarusiją iš principo esą įmanomas. „Jau vien tam, kad pamatyčiau savo šeimą. Tačiau jei gaučiau Lenkijos pilietybę, grįžti bus labai sunku“, - tęsė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių