Baltarusių opozicija kreipėsi į viso pasaulio parlamentus

Baltarusijos opozicijos įkurta Koordinacinė taryba penktadienį pranešė pradedanti kampaniją, per kurią viso pasaulio parlamentai raginami rengti posėdžius dėl Baltarusijos.

„Nesvarbu, iš kokios šalies esate, iš kokios pasaulio dalies: Vokietijos, Anglijos, Švedijos, Rusijos, JAV, Sakartvelo, Japonijos. Kiekvienas deputatas gali atlikti kelis paprastus veiksmus palaikydamas baltarusius. Pavyzdžiui, organizuoti parlamentinius posėdžius dėl Baltarusijos“, – sakoma Koordinacinės tarybos pranešime oficialiame „Telegram“ kanale.

Taryba pažymėjo, kad įstatymų leidėjai, demonstruodami solidarumą, gali inicijuoti bet kokių sprendimų dėl Baltarusijos priėmimo procedūras savo šalies parlamento ir vyriausybės lygmeniu.

Be to, Koordinacinė taryba ragina parlamentarus įrašyti vaizdo žinučių palaikant Baltarusijos protestuotojus, politinius kalinius ir pilietinius aktyvistus. Taip pat jie kviečiami išsiųsti oficialų kreipimąsi į autoritarinį Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką su reikalavimu „paleisti visus politinius kalinius ir nutraukti represijas“.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.


Šiame straipsnyje: Baltarusijaopozicijaprotestai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Batka , tikėsimės, pasimokys iš Izraelio, kaip užsienyje tvarkyti teroristus. Koordinacinė Taryba pati pasirašė sau nuosprendžius.

cia

cia portretas
Bus kaip su ukraina,is pradziu pakirsino,pamete pinigu,pagailejo,o nesenai pasake kad europos sajunga ne bankas,ne labdaros organizacija vyniokites patys,tesinio nera,svarbu pradzia

''opozicija'' ........

''opozicija'' ........ portretas
nesusitupėjusi ''trojką'' ir nepilnamečių šutvė iš mokyklų išlėkusi pagrybaut .............
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių