Baltijos ir Šiaurės šalys krepėsi į eurokomisarę dėl Vengrijos vizų rusams

  • Teksto dydis:

Šiaurės ir Baltijos šalių užsienio ir vidaus reikalų ministrai išsiuntė bendrą laišką vidaus reikalų eurokomisarei Ylvai Johansson, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl Vengrijos sprendimo sušvelninti vizų režimą Rusijos ir Baltarusijos piliečiams.

Užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna teigė, kad Vengrijos sprendimas palengvinti Rusijos ir Baltarusijos piliečių atvykimo į Vengriją, taigi ir į Šengeno erdvę, sąlygas niekaip nepateisinamas Rusijai tęsiant karą Ukrainoje ir intensyvinant hibridinius veiksmus prieš Europos Sąjungos šalis.

„Todėl tai kelia didelę grėsmę mūsų visų saugumui, – sakė M. Tsahkna. – Turime ir toliau didinti karo kainą Rusijai ir izoliuoti Rusiją tarptautiniu mastu tol, kol tęsiasi agresija Ukrainoje, o ne palengvinti Rusijos piliečiams patekti į laisvą ir demokratinį pasaulį ir naudotis viskuo, ką jie bando atimti iš Ukrainos.“

Liepos pradžioje Vengriją išplėtė šalių, iš kurių darbo jėgą galima atsivežti supaprastinta tvarka, sąrašą. Nuo to laiko į Vengriją galima lengviau atvykti iš aštuonių ES nepriklausančių šalių: Bosnijos ir Hercegovinos, Šiaurės Makedonijos, Moldovos, Juodkalnijos, Serbijos, Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos.

Tai reiškia, kad šių šalių piliečiai gali laisvai įvažiuoti ir į kitas Šengeno erdvės šalis.

Laišką pasirašė Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Suomijos ir Islandijos užsienio, taip pat ir vidaus reikalų ar teisingumo ministrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių