Pereiti į pagrindinį turinį

Baltųjų rūmų prieigose gali atsirasti patikros postai

2014-09-22 08:17
BNS inf.
Scanpix nuotr.

JAV slaptoji tarnyba pradėjo preliminarias diskusijas dėl patikros postų įkūrimo viešose erdvėse Baltųjų rūmų prieigose, sekmadienį pranešė vienas teisėsaugos pareigūnas.

Šios diskusijos buvo pradėtos po penktadienį incidentu, kai peiliu ginkluotas vyras peršoko Baltųjų rūmų komplekso tvorą ir sugebėjo patekti į pastatą.

Su naujienų agentūra „The Associated Press“ kalbėjęsis pareigūnas pageidavo neviešinti jo vardo, nes neturėjo įgaliojimo pasakoti apie Slaptosios tarnybos vidinius svarstymus.

Slaptoji tarnyba sustiprino apsaugos priemones aplink Baltuosius rūmus po apmaudaus incidento, per kurį 42 metų Omaras J. Gonzalezas (Omaras Dž.Gonsalesas), gyvenantis Teksase, perlipo tvorą, nubėgo per Šiaurinę pievelę ir pateko į Šiaurės portiką, kur buvo sulaikytas agentų prie įėjimo.

Pirmosios šalies šeimos narių tuo metu nebuvo Baltuosiuose rūmuose.

Slaptosios tarnybos direktorė Julia Pierson (Džulija Pirson) nurodė suintensyvinti teritorijos stebėjimą ir paskirti daugiau patruliuojančių pareigūnų. Ji taip pat įsakė pradėti tyrimą dėl pastarojo incidento.

Dėl to saugumo pažeidimo buvo atlikta reta evakuacija didelėje Baltųjų rūmų dalyje. Slaptosios tarnybos agentai išsitraukė ginklus, paskubomis vesdami Baltųjų rūmų darbuotojus ir žurnalistus iš Vakarų sparno per šonines duris.

Nepraėjus nė parai po O.J.Gonzalezo arešto, antras vyras buvo sulaikytas po to, kai privažiavo prie vienų Baltųjų rūmų vartų ir atsisakė pasitraukti, nurodė Slaptosios tarnybos atstovas Edas Donovanas.

Per tą incidentą vyro automobilį patikrino sunkią apsauginę aprangą dėvintys sprogmenų ekspertai, o agentai uždarė eismą aplinkinėse gatvėse. Sekmadienį Slaptosios tarnybos atstovas Brianas Leary (Brajenas Liris) nurodė, kad tas vyras buvo 19-metis Kevinas Carras (Kevinas Karas), gyvenantis Naujajame Džersyje.

Neaptikta jokių ženklų, kad abu šie incidentai yra susiję.

O.J.Gonzalezas pirmadienį turėtų stoti prieš federalinį teismą, kur bus apkaltintas neteisėtu patekimu į riboto naudojimo pastatą arba teritoriją, turint mirtiną arba pavojingą ginklą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų