„Bayer“ užbaigė bylą dėl herbicido „Roundup“: sumokės ieškovams 40 mln. dolerių

Vokietijos chemijos ir farmacijos pramonės milžinė „Bayer“ sutarimu su ieškovais užbaigė bylą, susijusią su liūdnai pagarsėjusiu herbicidu „Roundup“.

„Byla buvo užbaigta, visos šalys patenkintos sutarimu“, kurį dar turės patvirtinti teismas, naujienų agentūrai AFP patvirtino „Bayer“ atstovai.

Ieškovai kaltino bendrovę slėpus informaciją apie grėsmę sveikatai, kurią galimai kelia „Roundup“ sudėtinė dalis glifosatas.

Tiesa, „Bayer“ atstovai nepatvirtinto „Bloomberg News“ pranešimo, esą Kanzas Sičio teismui pateiktuose dokumentuose nurodoma, kad bendrovė ieškovams sumokės iš viso 39,6 mln. dolerių (apie 36 mln. eurų).

„Bloomberg“ žiniomis, bendrovė taip pat sutiko pakeisti kai kurias „Roundup“ etiketės dalis.

„Bayer“ ir ieškovų susitarimą dar turi patvirtinti teisėjas. Ši byla yra nesusijusi su dar daugiau nei 48 tūkst. ieškinių dėl vėžio, kurį galimai sukėlė glifosatas.

Derybos dėl panašių susitarimų su ieškovais šiose bylose vyksta jau kelis mėnesius, tačiau kol kas „Bayer“ neskelbia apie proveržį jose.

„The Wall Street Journal“ teigimu, „Bayer“ sutiktų sumokėti 48 tūkst. ieškovų iš viso apie 10 mlrd. dolerių. „Bayer“ JAV teismuose jau pralaimėjo tris bylas dėl „Roundup“, kuriose ieškovams priteistos milžiniškos sumos.

„Bayer“ vis dar tvirtinta, esą „Roundup“ nekelia grėsmė žmonių sveikatai, o reguliuotojai daugelyje pasaulyje leidžia naudoti šį herbicidą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių