Pereiti į pagrindinį turinį

Bėgikų ieško gelbėtojai

2008-10-27 09:00

Netikėtas stichijos smūgis sužlugdė tradicinį renginį Didžiojoje Britanijoje. Šeštadienį dėl smarkaus lietaus buvo nuspręsta nutraukti kasmet šalies kalnuose vykstantį maratoną. 44 sportininkų vis dar ieškoma.

Beveik 2500 bėgikų pasiryžo šiemet dalyvauti maratone per šalies kalnuose esantį Ežerų krašto nacionalinį parką, kuris yra Anglijos šiaurės vakaruose. Tačiau renginį teko nutraukti dėl netikėtai prasidėjusių smarkios liūties ir vėjo.

Anot sinoptikų, per parą regione iškrito mėnesio kritulių norma. Dėl pakilusio vandens upėse ir ežeruose nebuvo jokių galimybių tęsti bėgimą. Nemažai sportininkų greitai rado prieglobstį fermose. Tačiau beveik 1700 bėgikų liko nakvoti po atviru dangumi. "Jie gerai pasirengę, tad jiems niekas negresia", – sakė regiono policijos atstovas. Vis dėlto apie 20 sportininkų dėl traumų ir persišaldymo buvo išvežti į ligoninę.

Pasitelkę sraigtasparnius gelbėtojai vakar mėgino nustatyti visų maratono dalyvių buvimo vietą, tačiau 44 bėgikų likimas vis dar nežinomas. Jų paieška buvo atnaujinta vakar ryte.

Kasmetis kalnų maratonas pirmą kartą per 41 metus nutrauktas dėl prastų oro sąlygų. Varžybose dalyvaujantys sportininkai gali pasirinkti trumpesnę (42,1 km) ir ilgesnę (daugiau kaip 80 km) distanciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų