Belgija dėl plintančio koronaviruso griežtina apribojimus

Belgija trečiadienį paskelbė atnaujinanti dalinį karantiną, kuris truks keturias savaites. Šiuo laikotarpiu neveiks mokyklos, o nebūtinų prekių parduotuvėse klientai galės lankytis tik iš anksto užsirašę vizitui.

Sprendimas priimtas didėjant su galima trečiąja banga siejamų pacientų ligoninėse skaičiui nedidelėje ES valstybėje, turinčioje 11,5 mln. gyventojų.

Pandemija yra „didelė nuolankumo pamoka ir politikams, ir visiems žmonėms“, teigė Belgijos premjeras Alexanderis De Croo, paskelbęs apie naujus apribojimus.

Nauji apribojimai bus taikomi nuo šeštadienio. Jais siekiama mažinti naujų COVID-19 atvejų skaičiaus augimą, kad balandžio 19 d. būtų galima visiškai atidaryti mokyklas ir sušvelninti karantino priemones.

Verslų, kuriuose negalima užtikrinti didesnio atstumo su klientais, pavyzdžiui, grožio salonų, tatuiruočių salonų, grožio prekių parduotuvių, veikla stabdoma bent jau iki balandžio 19 d.

Pagal naujus apribojimus, „išorės burbulas“ – pasirinktų žmonių, su kuriais žmogus gali leisti laiką, maksimalus skaičius – mažinamas nuo 10 iki keturių.

Mokyklos bus uždaromos likus savaitei iki dviejų savaičių trukmės Velykų atostogų, vyriausybei siekiant mažinti priemonių poveikį tėvams.

Belgijoje jau galioja komendanto valanda, yra paskelbtas įsakymas, kai tai įmanoma, dirbti iš namų, taip pat galioja bendras draudimas išvykti iš šalies ir atvykti į šalį iš užsienio. Dėl vis tiek didėjančio naujų atvejų skaičiaus kaltinamas šalyje plintantis britiškosios atmainos koronavirusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių