Pereiti į pagrindinį turinį

Belgijoje apkaltintas į ES kyšininkavimo skandalą įsivėlęs italų europarlamentaras

2023-06-21 16:46
BNS inf.

Belgijos prokurorai trečiadienį pateikė kaltinimus Europos Parlamento nariui iš Italijos Andrea Cozzolino (Andrėjai Kodzolinui) dėl korupcijos ir pinigų plovimo kilus plačiai nuskambėjusiam kyšininkavimo skandalui.

Andrea Cozzolino
Andrea Cozzolino / AFP nuotr.

60-metis A. Cozzolino pirmadienį atskrido į Belgiją apklausai po to, kai prieš keturis mėnesius buvo sulaikytas Italijoje pagal tarptautinį orderį.

Socialistas A. Cozzolino, kuris savo kaltę neigia, yra trečias europarlamentaras, apkaltintas dėl įtariamos kyšininkavimo Europos Parlamente schemos, siejamos su Kataru ir Maroku.

Jis buvo apkaltintas korupcija, pinigų plovimu, dalyvavimu nusikalstamoje organizacijoje ir paleistas, bet jam skirta priežiūra, nurodė Belgijos federalinė prokuratūra.

Antradienį A. Cozzolino buvo apklausiamas.

„Katargeito“ korupcijos skandalas sukrėtė Europos Parlamentą ir paskatino Briuselį paspartinti reformas, kuriomis siekiama pažaboti išorės įtaką.

Jis kilo gruodžio mėnesį, kai Belgijos policija sulaikė kelis politinius veikėjus ir per virtinę reidų rado daugiau kaip 1,5 mln. eurų grynaisiais.

Ir Kataras, ir Marokas neigia, kad yra susiję su korupcija.

Belgijos federalinė prokuratūra nurodė, kad tyrimas turėtų būti baigtas iki metų pabaigos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų