Belgijos gydytojas įtariamas suklastojęs 2 000 COVID-19 vakcinų pažymų

Belgijoje vienas gydytojas suklastojo apie 2 000 COVID-19 skiepų pažymų, antradienį pranešė regiono sveikatos apsaugos ministrė Christie Morreale.

Valonijos regiono sveikatos apsaugos ministrė Ch. Morreale Belgijos transliuotojui LN24 sakė, kad sukčiavimas plačiai paplitęs regione ir galbūt net yra išplitęs į kitas Belgijos dalis.

Ji teigė, kad klastotės yra „pasitikėjimo sulaužymas“ nusprendusiems skiepytis visuomenės nariams ir visiems šalies vakcinacijos centruose dirbantiems gydytojams.

Visuomenės sveikatos priežiūros įstaiga – Valonijos gyvenimo kokybės agentūra – atlikusi tyrimą, aptiko klastotes, kai pastebėjo, kad to gydytojo išduotose skiepų pažymose yra vietos ir laiko neatitikimų.

Medikas nebuvo įvardytas, tačiau vakcinavimo pažymos buvo pripažintos negaliojančiomis, pranešė LN24. Transliuotojas teigė, kad gydytojui bus iškelta baudžiamoji byla dėl klastojimo ir sukčiavimo, jam gali būti skirta laisvės atėmimo bausmė.

Taip pat bus atliekamas tyrimas ir asmenų, kurie pasinaudojo suklastotomis pažymomis, atžvilgiu, sakė transliuotojas.

Praėjusią savaitę Belgija paskelbė, kad padidėjus susirgimų skaičiui sugriežtins apribojimus. Smurtiniai protestai Briuselyje prieš šias priemones pritraukė apie 35 tūkst. protestuotojų.

Pastarosiomis savaitėmis Belgijoje kasdien užregistruojamų COVID-19 atvejų skaičius labai išaugo, o pastaruoju metu vidutiniškai per dieną šioje maždaug 11,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje užregistruojama daugiau kaip 12 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių