Benzino kaina JAV auga drastiškai, bet jis – vis dar daug pigesnis nei Europoje

Benzino kaina Jungtinėse Valstijose pirmą kartą viršijo psichologiškai svarbią penkių dolerių už galoną ribą. Automobilių klubo AAA duomenimis, vidutinė įprasto bešvinio benzino kaina šeštadienį siekė 5,004 dolerio (4,758 euro) už galoną (3,785 litro). Tai atitinka maždaug 1,26 euro už litrą.

Benzinas JAV vis dar yra daug pigesnis nei Europoje. Tačiau jo kaina pastaraisiais mėnesiais augo drastiškai.

Degalų kaina JAV gegužę, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, augo 48,7 proc., rodo Darbo departamento duomenys. Energijos kainos yra vienas svarbiausių infliacijos, kuri JAV pasekė aukščiausią lygį per daugiau kaip 40 metų, veiksnių.

Iš viso vartotojų kainos gegužę, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, padidėjo 8,6 proc., penktadienį pranešė departamentas.


Šiame straipsnyje: JAVdegalų kainosauga kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
jav ka pitalizmas visu tautu atzvilgiu mulkina visus patys kovodami su rusais banderovcu rankomis bet kura pirkdami per indus ir ar tai ne marionec iu oligarhinis suokalbis planetines apimties teatre ?===

Nu

Nu portretas
Pasaulis išprotėjo 1% turčiu stengiasi nuplėšti paskutinius drabužius nuo musu, kils trečias pasaulinis kuriuo metu bus išnaikinti turčiai ir valdžios, tada viskas stos į savas vežimas.

Pil.

Pil. portretas
Čia galono kaina,paaiškinkite, kiek litrų telpa i vieną galoną,tada bus aišku visiem, kiek kainuoja vienas litras .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių