A. Blinkenas atidėjo planuotą kelionę į Kiniją

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) atidėjo šį savaitgalį planuotą diplomatinę kelionę į Kiniją, administracijai svarstant platesnį atsaką į aptiktą Kinijos balioną, skrendantį dideliame aukštyje virš jautrių objektų Jungtinių Valstijų vakaruose, penktadienį pranešė vienas amerikiečių pareigūnas.

Šis staigus sprendimas priimtas nepaisant Kinijos tvirtinimo, kad tas objektas buvo nuo kurso nukrypęs meteorologinių tyrimų palydovas, bepilotis civilinis dirižablis. JAV jį apibūdino kaip šnipinėjimo balioną.

Sprendimas buvo priimtas likus kelioms valandoms iki A. Blinkeno planuoto išvykimo iš Vašingtono į Pekiną ir tapo nauju smūgiu ir taip įtemptiems JAV ir Kinijos santykiams. Minimas pareigūnas sakė, kad A. Blinkenas ir prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) nusprendė, kad šiuo metu geriausia į kelionę nevykti.

Ilgai laukti A. Blinkeno susitikimai su aukšto rango Kinijos pareigūnais abiejose šalyse buvo vertinami kaip būdas rasti bendrų sąlyčio taškų esant dideliems nesutarimams dėl Taivano, žmogaus teisių, Kinijos pretenzijų Pietų Kinijos jūroje, Šiaurės Korėjos, Rusijos karo Ukrainoje, prekybos politikos ir klimato kaitos.

Nors apie šią kelionę, dėl kurios lapkritį susitarė JAV prezidentas J. Bidenas ir Kinijos lyderis Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) per aukščiausiojo lygio susitikimą Indonezijoje, nebuvo oficialiai paskelbta, pastarosiomis dienomis tiek Pekino, tiek Vašingtono pareigūnai kalbėjo apie netrukus įvyksiantį A. Blinkeno vizitą.

Susitikimai turėjo prasidėti sekmadienį ir tęstis pirmadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>>

>>>> portretas
Didziausia bezdzione ir proto ubagas yra kremliaus nususes karlikas, fasistas ir iskrypelis putleris. :)

bezdžionės

bezdžionės portretas
su kostiumais. Bijo į Kiniją. Kiniečiai, sako, šunis valgo.

Doktor aibolit

Doktor aibolit portretas
Blinkenas toks pat proto ubagas kaip ir Bidenas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių