A. Blinkenas atvyko į Saudo Arabiją

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį atvyko į Saudo Arabiją, kad sustiprintų įtemptus ryšius su ilgamete sąjungininke.

Vizitas vyksta tuo metu, kai Rijadas siekia užmegzti glaudesnius ryšius su Vašingtono varžovais.

A. Blinkenas nusileido Raudonosios jūros pakrantės mieste Džidoje, naujienų agentūrai AFP sakė lėktuve buvęs reporteris.

Tikimasi, kad kelionės metu jis susitiks su Saudo Arabijos faktiniu valdovu Mohammedu bin Salmanu (Mohamedu bin Salmanu), teigė vienas JAV pareigūnas.

Per trijų dienų kelionę A. Blinkenas daugiausia dėmesio skirs pastangoms nutraukti konfliktus Sudane ir Jemene, bendrai kovai su grupuote „Islamo valstybe“ (IS) ir arabų pasaulio santykiams su Izraeliu.

Jo vizitas vyksta tuo metu, kai Artimuosiuose Rytuose sparčiai keičiasi aljansai, daugiausia dėl Kinijos iniciatyva kovo mėnesį įvykusio regiono svarbiausių valstybių Saudo Arabijos ir Irano suartėjimo.

Praėjusį mėnesį Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) pirmą kartą nuo 12 metų trunkančio pilietinio karo, kuriame jo vyriausybę remia Rusija ir Iranas, pradžios buvo pakviestas į Arabų Lygą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš manau

Aš manau portretas
kaip atvyko tas jankiu pakalikas, taip ir išvyks nieko nepešęs, baigėsi tie laikai kai jankių padugnės diktavo savo sąlygas

>zemiau

>zemiau portretas
Teisyngai-UKRAYNA PO NAD USE,pirmyn pas Bandera.Panasiai ir Hitlerecka cypavo.

> kas do virusa

> kas do virusa portretas
Vatos tvaikas jau mazeja, šviesieja pasaulis , Ukraina pirmyn !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių