A. Blinkenas susitikimuose Berlyne kalbės apie „Nord Stream 2“ grėsmes Europai

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) Berlyne įvyksiančiuose susitikimuose su Vokietijos vadovais pasistengs atsverti Vašingtono atsisakymą taikyti tolesnes sankcijas dujotiekiui „Nord Stream 2“ diplomatiniu spaudimu Rusijai, kad būtų užtikrintas Europos šalių energetinis saugumas, pranešė Valstybės departamentas.

Valstybės sekretoriaus padėjėjo Europos ir Eurazijos reikalams pareigas einantis Philipas Reekeris (Filipas Rikeris) per trumpą spaudos konferenciją priminė, kad pradedant dirbti JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijai jau buvo atlikta daugiau kaip 90 proc. „Nord Stream 2“ tiesimo darbų. Todėl, Vašingtono nuomone, „yra labai maža tikimybė, kad pavyks sankcijomis sutrukdyti jo nutiesimą“.

„Administracija atsisakė tam tikrų sankcijų bandydama iš šios sudėtingos situacijos išgauti bent kokių pozityvių dalykų; užuot rizikavę sugadinti santykius su sąjungininkėmis Europoje dėl tolesnių sankcijų, mes rengiamės pasinaudoti sankcijų atsisakymu diplomatiniam bendravimui su Vokietija ir grėsmių, kurias „Nord Stream 2“ kelia Ukrainai bei Europos energetiniam saugumui platesniu mastu, mažinimo priemonėms“, – sakė Ph. Reekeris.

Jis pakartojo, jog JAV ir toliau laikosi nuomonės, kad „Nord Stream 2“ yra Rusijos geopolitinis projektas, keliantis grėsmę Europos energetiniam saugumui, pakertantis Ukrainos ir kitų rytinių šalių, įskaitant NATO sąjungininkes ir partneres rytiniame flange, saugumą“.

Ph. Reekeris pažymėjo, kad Vašingtonas ir toliau tęs „diplomatines derybas su Ukraina ir Centrinės bei Rytų Europos pafrontės šalimis dėl dujotiekio ir dėl energetinio saugumo platesniu mastu“.

A. Blinkenas birželio 22–29 dienomis lankysis Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir Vatikane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai grasins

matomai grasins portretas
Numesti keletą atominių bombų, kaip praeito šaltojo karo metais.

juk

juk portretas
kaip pas Trumpa taip ir pas bid ona jav 1a taip poltikslais blkuoja gerus prekybinius santykius su kaimynais o putka deda skersa ant tu loimu su asiputojimu?;;;p

Kaip suprasti

Kaip suprasti portretas
JAV visur kisa savo nosi ir visko bijo. I Vokietija vamzdziu bijo, Astravo elektros bijo. Megejai visiem diriguoti. Ar jie pasaulio bamba?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių