Pereiti į pagrindinį turinį

B.Obama žada „išspardyti užpakalius“ naftininkams

2010-06-08 19:01
B.Obama žada „išspardyti užpakalius“ naftininkams
B.Obama žada „išspardyti užpakalius“ naftininkams / AFP nuotr.

Iš žemės gelmių į jūrą plūstančios naftos per 50 dienų sustabdyti nepavyko. Kantrybę praradęs JAV prezidentas ketina „išspardyti užpakalius“ nelaimės kaltininkams.

Barackas Obama nesutramdė emocijų, reaguodamas į milžiniško masto naftos išsiliejimą Meksikos įlankoje, dėl kurio, kaip pirmadienį paskelbė pareigūnai, trapi JAV pietryčių pakrantės regiono ekonomika tikriausiai atsigaus tik po kelerių metų.

Antradienį duodamas interviu televizijai NBC, B.Obama pakomentavo kritiką, jog pernelyg švelniai reaguoja į šią ekologinę katastrofą. Prezidentas pareiškė, kad su žvejais ir ekspertais kalbėjosi ne siekdamas pagilinti savo žinias, o "kad žinotų, kieno užpakalį išspardyti".

Itin kritiškai B.Obama atsiliepė apie „British Petroleum“ vadovą Tony Haywardą, kuris neseniai skundėsi dėl gaunamų piktų laiškų ir skambučių ir ragino neišpūsti katastrofos mastų, nes, jo žodžiais tariant, Meksikos įlanka tėra didžiulio vandenyno dalis.

„Mano komandoje jis nedirbtų po tokių pareiškimų“, – televizijai sakė B.Obama.

JAV prezidentas jau tris kartus lankėsi Meksikos įlankos regione nuo avarijos vienoje naftos gavybos platformoje, įvykusios balandžio 20 d., bet kai kurie kritikai teigia, kad šalies vadovas per lėtai reaguoja į šią nelaimę.

Ne ką mažiau kritikuojama ir bendrovė „British Petroleum“, kuriai priklauso sprogusi naftos platforma. Bendrovei iki šiol nepavyksta surinkti visos naftos, plūstančios iš Meksikos įlankos dugne esančio pažeisto gręžinio.

Pagal du JAV ekspertų sukurtus modelius iš to gręžinio kasdien į aplinką patenka 12-25 tūkst. barelių naftos, o „British Petroleum“ per praėjusią parą sugebėjo surinkti tik 11 tūkst. barelių naftos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų