Pereiti į pagrindinį turinį

Bostonas – pavojaus skambutis?

2013-04-17 23:59
Bostonas – pavojaus skambutis?
Bostonas – pavojaus skambutis? / "Reuters" nuotr.

Jungtinės Karalystės ir Rusijos saugumo ekspertai sunerimo. Britų laukia Londono maratonas, o rusų – žiemos olimpinės žaidynės ir pasaulio futbolo čempionatas.

Londono olimpinės žaidynės praėjo be didesnių incidentų, o šiemet Jungtinės Karalystės sostinėje vyks Londono maratonas.

Pernai šiame maratone dalyvavo 37,5 tūkst. bėgikų iš Didžiosios Britanijos ir viso pasaulio. Šiais metais tikimasi ne ką mažesnio bėgikų skaičiaus. Po sprogimų Bostone britų pareigūnams buvo nurodyta kuo skubiau peržiūrėti maratono saugumo planus. Peržiūrėti buvo net šiandien vyksiančių buvusios premjerės Margaret Thatcher laidotuvių saugumo planai.

2005 m. per atakas Londono viešojo transporto sistemoje žuvo 52 žmonės. Londonui ir Didžiajai Britanijai taip pat kyla grėsmė dėl terorizmo, susijusio su Šiaurės Airijos separatistais.

Už Londono maratono saugumą atsakinga policijos vyriausioji inspektorė Julia Pendry pabrėžė, kad Londono maratono saugumo planas bus peržiūrėtas. Pasak neoficialių šaltinių, per renginį gali būti sutelktos didesnės saugumo pajėgos.

Tiesa, kitas savo vardo nenorėjęs viešinti saugumo pareigūnas nurodė, kad jokių įtikinamų arba specifinių grėsmių Londono maratonui nežinoma.

Rusijos, taip pat ne sykį nukentėjusios nuo teroro aktų, saugumo ekspertai darbo turi dar daugiau. Rusijos kurortas Sočis kitais metais priims žiemos olimpinių žaidynių atletus ir žiūrovus, o 2018 m. čia bus organizuojamas pasaulio futbolo čempionatas.

"Rusijai, kuri greitai turės surengti virtinę didelių sporto renginių, tai rimtas perspėjimo skambutis", – teigė Rusijos sporto, turizmo ir jaunimo politikos ministras Vitalijus Mutka.

Sočio olimpiada vyks šalia neramaus Šiaurės Kaukazo regiono, kur Rusija, žlugus Tarybų Sąjungai, dukart kariavo su čečėnų separatistais. Smurtas taip pat iki šiol krečia gretimą Dagestaną. Pasak V.Mutkos, Rusija yra "labai susirūpinusi" dėl saugumo visuose sporto renginiuose.

"Tam skirsime ypatingą dėmesį", – pabrėžė jis.

Kremlius taip pat pranešė, kad Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pasiuntė JAV prezidentui Barackui Obamai užuojautą dėl atakos Bostone ir pasmerkė "šį barbarišką nusikaltimą".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų