Brazilijoje sulaikyti du prancūzų keliautojai: užsiropštė ant garsiosios Kristaus statulos

Brazilijos pareigūnai sulaikė du prancūzus, Rio de Žaneire stebėjusius saulėtekį nuo garsiosios Kristaus Atpirkėjo statulos viršaus, kai monumentas buvo uždarytas, naujienų agentūrai AFP sakė vienas šių keliautojų.

28 metų Clement'as Dumais (Klemanas Diumė) ir 27 metų Paulis Roux-dit-Buissonas (Polis Ru-di-Biuisonas) sekmadienį vakare atėjo į 38 m aukščio statulos teritoriją ir pasiliko ten, objektą uždarius nakčiai. Prieš aušrą abu vyrai slapčia pateko į vidų, kur leidžiama patekti tik techniniam personalui, užlipo ilgais sraigtiniais laiptais ir pro angą rankoje išlindo pasigrožėti miesto ir Gvanabaros įlankos vaizdu. Statulos ištiestų rankų plotis yra 28 metrai.

Nuotykis baigėsi vienam apsaugininkui pastebėjus vyrus. „Mes stovėjome ant rankų ir galvos, o saugumo pareigūnas mus pamatė“, – AFP pasakojo P. Roux-dit-Buissonas.

Abu prancūzai buvo sulaikyti pirmadienį. Vėliau jie buvo paleisti, kai sumokėjo 10 tūkst. realų (1,62 tūkst. eurų) užstatą, bet turės stoti prieš teisėją.

Rio de Žaneiro turizmo policija komentuoti atsisakė, tik nurodė, kad tiria incidentą.

Abu vyrukai iš Paryžiaus panašių žygių yra surengę garsiuose architektūros objektuose Dubajuje, Niujorke ir Prancūzijos sostinėje. Savo nuotykius jie aprašo socialiniuose tinkluose.

Policija konfiskavo visus vaizdo įrašus ir nuotraukas, padarytus ant Kristaus Atpirkėjo statulos viršaus, bet keliautojai sako nesigailintys.

„Vaizdas buvo gražus. Nedaug žmonių gauna galimybę tai pamatyti, – sakė P. Roux-dit-Buissonas. – Turėjom galimybę patekti po Kristaus oda.“

Kristaus Atpirkėjo statula, kuriai spalį sueis 90 metų, neseniai buvo renovuota, padedant profesionaliems alpinistams. 1991 ir 2010 metais vandalai statulą buvo išpaišę grafičiais.

Rio de Žaneire – Brazilijos turizmo sostinėje – labiausiai lankomi objektai yra ši statula, pastatyta ant Korkovado kalvos, ir Cukraus Galvos kalnas. Kristaus Atpirkėjo statula kasmet sulaukia kone 2 mln. lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matosi

matosi portretas
franku chamukai susilazino ir ne krijscionys jei ne musulmonai?======

Justukas

Justukas portretas
Na ir išsilavinimas tų brazilų. Performanso nesuprato......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių