Pereiti į pagrindinį turinį

Brazilijos parlamento žemųjų rūmų pirmininkas bus teisiamas dėl korupcijos

2016-03-04 10:36
BNS inf.
E.Cunha
E.Cunha / Scanpix nuotr.

Brazilijos Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį uždegė žalią šviesą teisti dėl kyšininkavimo Kongreso žemųjų rūmų pirmininką Eduardo Cunha (Eduardu Kunją), o šis sprendimas dar labiau aštrina šalį krečiančią didelio masto korupcijos krizę.

E.Cunha, kuris yra pagrindinis prezidentės Dilmos Rousseff (Dilmos Rusef) oponentas, kaltinamas paėmęs kyšių, kurių bendra suma – 5 mln. JAV dolerių. Šis įtariamas korupcijos epizodas yra dalis didelio valstybės turto grobstymo ir kyšininkavimo skandalo, susijusio su nacionaline naftos bendrove „Petrobras“.

Visi dešimt Aukščiausiojo Teismo teisėjų nubalsavo, kad E.Cunhai būtų pateikti kaltinimai, jog jam buvo mokami kyšiai, kad politikas padėtų prastumti 1 mlrd. dolerių vertės kontraktą, pagal kurį turėjo būti pastatyti du laivai su įrengtomis gręžybos platformomis, kuriuos turėjo naudoti „Petrobras“.

E.Cunha tuos kaltinimus neigia, bet Kongreso etikos komitetas taip pat tiria įtarimus, kad jis melavo parlamentui, jog neturi slaptų sąskaitų Šveicarijos bankuose.

Užkulisinių susitarimų meistru laikomas E.Cunha priklauso Brazilijos demokratinio judėjimo partijai (PMDB), kuri yra sudariusi aljansą su D.Rousseff Darbininkų partija, nors jų santykiai gana įtempti.

Tačiau E.Cunha pasiskelbė prieš D.Roussef nukreipto judėjimo vėliavnešiu, o pernai inicijavo prezidentės apkaltos procedūras dėl numanomų vyriausybės biudžeto įstatymų pažeidimų.

E.Cunhos nuopuolis būtų naudingas D.Rousseff, kuri yra kaltinama dėl netinkamo 2014 metų jos perrinkimo kampanijos finansavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų