Brazilijos prezidentas J. Bolsonaras teigia, kad vėl buvo užsikrėtęs koronavirusu

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaras ketvirtadienį per savo savaitinę transliaciją socialiniuose tinkluose pareiškė neseniai galėjęs vėl užsikrėsti koronavirusu.

„Prieš kelias dienas man pasireiškė galimo pakartotinio užsikrėtimo simptomai. Pavartojau ivermektiną. Kitą dieną vėl jaučiausi gerai“, – sakė valstybės vadovas, nepatikslindamas, ar jam buvo atliktas diagnostinis tyrimas. Brazilijos lyderis griežtai atsiliepė apie tuos, kurie kritikuoja alternatyvius preparatus, net jei jų efektyvumas moksliškai neįrodytas.

J. Bolsonaras pirmą kartą persirgo koronaviruso sukeliama liga praėjusių metų liepos mėnesį. Liepos 7 d. prezidentas pranešė, kad jam atlikto testo dėl COVID-19 rezultatas buvo teigiamas ir jis pradėjo gydytis hidroksichlorokvinu. Pasak valstybės vadovo, jau po kelių valandų jo būklė pagerėjo. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) anksčiau priėjo išvadą, kad šis vaistas nedaro teigiamo poveikio gydant COVID-19 užsikrėtusius pacientus.

Be J. Bolsonaro, koronavirusu buvo užsikrėtę daugiau kaip pusė Brazilijos vyriausybės ministrų.

Brazilija, kur pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo patvirtintas praėjusių metų vasario 26 d., užima trečiąją vietą pasaulyje po JAV ir Indijos pagal infekuotųjų skaičių, kuris jau viršijo 15 mln. Pagal mirčių skaičių – beveik 417 tūkst. – ji nusileidžia tik JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių