Britai atsisakė į konferenciją įleisti rusų žurnalistus, Kremlius tai vadina absurdu

  • Teksto dydis:

Kremlius antradienį išreiškė nusivylimą dėl „absurdiško“ sprendimo neleisti Rusijos žiniasklaidos priemonėms RT ir „Sputnik“ dalyvauti Londone vyksiančioje pasaulinėje konferencijoje žiniasklaidos laisvės klausimais.

Didžioji Britanija pirmadienį paskelbė, kad neišdavė akreditacijų šioms rusų organizacijoms dėl jų „aktyvaus vaidmens skleidžiant dezinformaciją“.

Planuojama, kad konferencijoje, kurią Jungtinė Karalystė organizuoja kartu su Kanada, dalyvaus apie 60 ministrų ir tūkstantis žurnalistų bei pilietinės visuomenės narių. Šis renginys vyks trečiadienį ir ketvirtadienį.

„Negali būti jokios žiniasklaidos laisvės skirtos konferencijos, kai joje draudžiama dalyvauti žurnalistams“, – žurnalistams pareiškė D. Peskovas.

Jis taip pat pasišaipė iš „to, kas vyksta absurdiškumo“.

„Mums telieka dėl to apgailestauti“, – pridūrė D. Peskovas.

Penktadienį Rusijos ambasada pasmerkė britų sprendimą dėl anglų kalba transliuojančios televizijos RT kaip „tiesioginę politinių motyvų paskatintą diskriminaciją“. Atstovybė pridūrė, kad pateikė skundą Britanijos užsienio reikalų ministerijai.

RT išplatintame pareiškime teigiama, kad „tik nepaprastas veidmainystė leidžia agituoti už žiniasklaidos laisvę ir tuo pat metu drausti nepatogius veiksmus ir šmeižti alternatyviąją žiniasklaidą“.

Gruodį Britanijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Ofcom“ pripažino, kad RT pažeidė nešališkumo taisykles keliomis savo laidomis, parodytomis po Anglijos mieste Solsberyje įvykdytos cheminės atakos prieš vieną buvusį rusų dvigubą agentą.

Maskva neigia Londono pareiškimus, kad ji leido pernai kovą surengti ataką prieš buvusį žvalgybos pareigūną Sergejų Skripalį ir jo dukterį.

Londono konferencijos organizatoriai sako ketinantys paskatinti tarptautines diskusijas ir bendradarbiavimą žiniasklaidos laisvės srityje, taip pat veiksmus, nukreiptus prieš melagingų naujienų sklaidą.

Vienas britų Užsienio reikalų ministerijos atstovas nurodė, jog kitų Rusijos žiniasklaidos priemonių žurnalistai dalyvaus konferencijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Taigi gali užduoti nepatogius ir iš anksto nesuderintus klausimus - siaubas :)

Anonimas

Anonimas portretas
Matote nuotraukoje sionistinio zydo snuki - RUSU ZUDIKA. Zydu valdomos marionetes Putinas, Medvedevos, Lovrovas ir visa Kremliaus gauja.

Anonistui

Anonistui portretas
Ryzas daunas tai piskovas,chuilo ir msdvezonkas..isiziurek i fizionomijas,maskoliaiu,tada komentuok.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių