Pereiti į pagrindinį turinį

Britanija pasiruošusi prisiimti ekonominius sunkumus dėl sankcijų Rusijai

2014-07-21 09:47
„Reuters“-BNS inf.
George’as Osborne’as
George’as Osborne’as / Reuters nuotr.

Didžioji Britanija pasiruošusi prisiimti ekonominius sunkumus, kurių atneštų sankcijos Rusijai, nes neveiklumo kaina būtų dar didesnė, pirmadienį pareiškė finansų ministras George'as Osborne'as (Džordžas Osbornas).

Pasak jo, niekas neturėtų abejoti Britanijos ryžtu nubausti atsakinguosius už ketvirtadienį įvykusią Malaizijos lainerio katastrofą, pareikalavusią 298 žmonių gyvybių.

„Sakyčiau ... bet kokios sankcijos sukels ekonominį poveikį, ir mes esame pasiruošę imtis tolesnių sankcijų, – G.Osborne'as sakė BBC radijui. – Tačiau pagalvokite apie smūgį ekonomikai ... dėl leidimo ignoruoti tarptautines sienas, leidimo numušinėti oro linijų (lėktuvus) – tai daug didesnis ekonominis smūgis Britanijai, ir mes nesame pasiruošę leisti, kad tai įvyktų.“

Britanija, Vokietija ir Prancūzija sekmadienį susitarė, kad jos turėtų būti pasiruošusios sugriežtinti sankcijas Rusijai, kai antradienį Briuselyje vyks Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimas.

28 nares turinti ES spaudžiama JAV ir Ukrainos laikytis griežtesnės pozicijos Maskvos atžvilgiu, tačiau kai kurios Bendrijos vyriausybės baiminasi Rusijos, kuri yra didžiausia bloko energetikos išteklių tiekėja, potencialaus atsako, jeigu būtų paskelbtos sankcijos prekybai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų