Pereiti į pagrindinį turinį

Britanijos ministras nė ašaros nenubrauktų, jeigu jo šalis išstotų iš ES

2015-02-05 17:00
BNS inf.
Sajidas Javidas
Sajidas Javidas / Scanpix nuotr.

Didžiosios Britanijos vyriausybės ministras, laikomas galimu premjero Davido Camerono (Deivido Kamerono) įpėdiniu konservatorių partijos vadovo poste, ketvirtadienį pareiškė, kad visiškai nesigailėtų dėl Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos.

D.Cameronas žada persiderėti dėl Britanijos ryšių su Bendrija prieš 2017 metais organizuojamą referendumą dėl narystės ES, jeigu jo partija laimės, kaip manoma, sunkią kovą gegužės 7 dieną vyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose.

Kultūros sekretorius Sajidas Javidas (Sadžidas Džavidas), per pietus žurnalistų paklaustas, ar nesigailėtų dėl Britanijos išstojimo iš ES, atsakė: „Svarbiausias dalykas yra leisti pasirinkti britams... Ar aš nubraukčiau bent ašarą? Ne“.

D.Cameronas, kuris tvirtina pasisakantis už tai, kad šalis liktų persitvarkiusioje Europos Sąjungoje, bet neatmeta kitokios galimybės, jeigu jo derybos bus nesėkmingos, siekia permainų, tarp kurių yra dar didesnis socialinių išmokų mažinimas imigrantams iš ES šalių, ir apribojimų verslui mažinimas.

„Yra daug priežasčių būti visiškai tikrais dėl planų, kad konservatoriai turi persiderėti, – sakė S.Javidas, buvęs investicijų bankininkas. – Tačiau ..., kai kalbama apie tų pakeitimų iškovojimą ir tada referendumą, niekas neturėtų būti atmesta“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų