Patvirtinta: Didžioji Britanija taikys sankcijas Rusijai ir po „Brexito“

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės įstatymų leidėjai antradienį priėmė dokumentą, reglamentuojantį sankcijų Rusijai įvedimą po to, kai šalis išstos iš Europos Sąjungos.

Bendruomenių Rūmai šį reglamentą priėmė 294 balsais prieš 184. Rezultatai buvo paskelbti parlamento tinklalapyje.

„Dokumentas po išstojimo iš ES turi garantuoti su Rusija susijusių sankcijų, kurios šiuo metu veikia Britanijos teritorijoje pagal ES teisę, veiksmingą taikymą“, – sakoma teisės akto lydraštyje.

Šis reglamentas susijęs su suvaržymais, įvestus Rusijai už „destabilizuojančius veiksmus Ukrainoje, pakertančius arba keliančius grėsmę jos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei“, sakoma dokumente. Sankcijų tikslas – „priversti Rusiją atsisakyti tokio elgesio“.

Reglamente apžvelgiami kriterijai, kuriais vadovaudamasis Londonas priims sprendimus dėl varžomųjų priemonių asmenims ir juridiniams subjektams.

Pavyzdžiui, sankcijos konkrečiam asmeniui gali būti paskelbtos, jeigu Britanija turės pakankamą pagrindą manyti, jog šio asmens veikla trikdė arba kėlė grėsmę Ukrainos suverenitetui, nepriklausomybei arba teritoriniam vientisumui

Sankcijos taip gali būti įvestos, jeigu fizinis arba juridinis asmuo finansuoja „ardomąją veiklą“, užsiima verslu su „separatistinėmis grupėmis Rytų Ukrainoje“ arba Rusijos aneksuotame Kryme.

Be to, draudžiama Rusijai parduoti karinės paskirties prekių ir importuoti iš šios šalies ginkluotę bei dvejopos paskirties prekes. Taip pat draudžiamas tokio pobūdžio eksportas ir importas pasitelkiant trečiąsias šalis.

Už sankcijų režimo kontrolę bus atsakinga Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Britai neturi amžinų draugų (ar priešų), britai turi tik savo amžinus interesus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių