Pereiti į pagrindinį turinį

Britų karališkieji asmenys vizitą Niujorke vainikavo iškilminga vakariene

2014-12-10 14:26
AFP-BNS inf.
Williamas ir Kate
Williamas ir Kate / Reuters nuotr.

Britų princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) savo vizitą Niujorke antradienį vainikavo iškilminga vakariene, kurios metu buvo renkami pinigai universitetui, kur užsimezgė jų meilė.

Kembridžo kunigaikštienė, kuri švytėjo su britų dizainerės Jenny Packham (Dženi Pakam) kurta vidurnakčio mėlio vakarine suknia, Metropoliteno muziejaus laiptais lipo plačiai šypsodamasi, nors oro temperatūra buvo kone nulinė.

Pranešama, kad kunigaikštienė, kuri yra penki mėnesiai nėščia, tą suknelę yra vilkėjusi ir anksčiau, nors Niujorkas turi JAV mados sostinės statusą.

Jos plaukai buvo sukelti į elegantišką šinioną, ji buvo įsisegusi kabančius smaragdų ir deimantų auskarus.

Ji ir jos vyras bendravo su svečiais muziejaus Veles Blanko patijuje.

JAV televizijos laidų vedėjas Sethas Meyersas (Setas Mejersas) pasakė tostą, nes Holivudo aktorius Tomas Hanksas, kaip pranešama, turėjo pasitraukti, o sopranas Renee Fleming (Renė Fleming) atliko „Have Yourself a Merry Little Christmas“.

Vakarienė buvo skirta 600-osioms Šv.Andriejaus universiteto Škotijoje metinėms, jos metu buvo renkamos lėšos stipendijoms.

Anksčiau antradienį kunigaikštis ir kunigaikštienė, kuriems abiem yra 32 metai, nepaisydami lietaus aplankė rugsėjo 11-osios memorialą ir padėjo puokštę bei ranka rašytą laiškelį beveik 3 tūkst. žmonių, žuvusių per „al Qaeda“ atakas, atminimui.

Tai buvo rimta gaida per šį vizitą, kurio metu karališkoji pora bendravo su krepšinio superžvaigžde LeBronu Jamesu (LeBronu Džeimsu), Beyonce (Bejonsė) ir Jay-Z (Džėj Zi) per NBA rungtynes. Be to, Williamas buvo vienas nuvykęs į Vašingtoną, kur susitiko su JAV prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama).

Trijų dienų vizito – jų pirmojo apsilankymo didžiausiame JAV mieste – metu Williamas ir Kate diplomatiją derino su parama savo mėgstamiausioms kryptims ir britų verslo interesų skatinimu.

Williamui, kuris yra antras žmogus eilėje į britų sostą po savo tėvo, princo Charleso (Čarlzo), dabar – kai artėja karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) devyniasdešimtmetis – tenka daugiau tolimų vizitų britų monarchijos vardu.

Prie rugsėjo 11-osios memorialo Williamas ir Kate, kuri balandį turi pagimdyti antrą poros vaiką, nuo lietaus slėpėsi po dideliais juodais skėčiais, kunigaikštienė subtiliai padėjo baltų lelijų ir rožių puokštę prie vieno iš dviejų memorialo baseinėlių.

Kate vilkėjo britų prekės ženklo „Mulberry“ dvieilį vyšnių spalvos vilnos ir šilko paltuką su juodomis sagomis ir juodas prigludusias kelnes, avėjo juodus batelius, plaukus buvo surišusi į uodegą. Ansamblį užbaigė juodos pirštinės ir juoda delninė.

Pora apžiūrėjo muziejų, įrengtą toje vietoje, kur prieš 2001-ųjų rugsėjo 11-osios atakas stovėjo Pasaulio prekybos centro dangoraižiai.

Po to karališkoji pora nuvyko į jaunimo organizaciją, kuri skatina meninę ir intelektualinę plėtrą Manhatane, pasižiūrėti koncerto.

Tuomet jiedu per priėmimą kūrybinio britų talento garbei bendravo su tokiais žmonėmis kaip britų aktorius Patrickas Stewartas (Patrikas Stiuartas) ir Holivudo prodiuseris Harvey Weinsteinas (Harvis Veinsteinas).

Ta proga Kate vilkėjo juodą nėščiosios suknelę aukštu kaklu, buvo pasipuošusi aukso vėriniu ir kabančiais auskarais.

Vėliau popietę Williamas pakilo į dangoraižį „The Empire State Building“, o jo žmona ilsėjosi. Pora, kuri į Jungtines Valstijas atvyko be savo pirmagimio George'o (Džordžo).

Pora buvo apsistojusi viešbutyje „Carlyle“, kur apsistodavo ir Williamo motina Diana.

Jų vizitas buvo lyginamas su Charleso ir Dianos 1985 metų vizitu, kai princesė sužavėjo amerikiečius pašokusi su JAV prezidentu Ronaldu Reaganu (Ronaldu Reiganu) ir Holivudo žvaigžde Johnu Travolta (Džonu Travolta).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų