Pereiti į pagrindinį turinį

Britų policininkai - ne šventieji

2009-06-10 13:54
Britų policininkai - ne šventieji
Britų policininkai - ne šventieji / "Reuters" nuotr. Londono policija jau anksčiau buvo kritikuojama dėl šiurkščių veiksmų su protestuotojais.

Šeši Didžiosios Britanijos policininkai įtariami naudoję skandinimo imitavimu vadinamą sulaikytųjų tardymo metodą, kurį žmogaus teisių gynėjai yra prilyginę kankinimams.

Dienraščio "Daily Mail" duomenimis, pareigūnai galėjo naudoti šį metodą tardydami keturis įtariamuosius, kurie buvo sulaikyti pernai per kovos su narkotikų platinimu operaciją. Teigiama, kad pareigūnai taip pat nardino įtariamųjų galvas vandens pilnuose kibiruose.

Apie tai pranešė ir dienraštis "The Times".

Policijos atstovas spaudai atsisakė patvirtinti šiuos teiginius, tačiau nurodė, kad šešiems pareigūnams "labai rimti įtarimai" buvo pateikti po kovos su narkotikais operacijos, kuri pernai lapkričio 4 d. buvo surengta Londono šiauriniame Enfildo rajone.

Šie pareigūnai buvo vieni iš aštuonių policininkų, kurie anksčiau šiais metais buvo nušalinti nuo pareigų įtarus juos tarnybiniais nusižengimais per minėtą operaciją, Londono policijos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Pradėjus tyrimą vienas policijos darbuotojas atskleidė naujų nerimą keliančių faktų apie šių pareigūnų nusižengimus, kurie, pasak atstovo, buvo "labai rimti" ir perduoti tirti policijos vidaus priežiūros institucijai.

"Tie įtarimai labai rimti ir kelia didelį susirūpinimą. Sostinės policija netoleruoja elgesio, neatitinkančio standartų, kurių tikisi visuomenė ir daugelis iškilių sostinės policijos pareigūnų bei darbuotojų, - sakoma Londono policijos pranešime. - Bet kokie įtarimai dėl tokio elgesio vertinami labai rimtai ir jeigu jie bus pripažinti pagrįstais, bus imtasi pačių griežčiausių priemonių."

Nepriklausoma skundų dėl policijos komisija patvirtino tirianti įtarimus, susijusius su pareigūnais, kurie dalyvavo lapkritį vykusiuose reiduose.

Sostinės policija jau anksčiau buvo kritikuojama dėl šiurkščių veiksmų, pasipylus skundams dėl pareigūnų elgesio su demonstrantais, kurie balandį protestavo prieš Londone vykusį Didžiojo dvidešimtuko šalių viršūnių susitikimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų