Pereiti į pagrindinį turinį

Britų princas Charlesas lankysis Kolumbijoje ir Meksikoje

2014-10-03 14:45
AFP-BNS inf.
Didžiosios Britanijos princai Williamas, Charlesas ir Harry
Didžiosios Britanijos princai Williamas, Charlesas ir Harry / Reuters nuotr.

Britų princas Charlesas (Čarlzas) ir jo žmona Camilla (Kamila) vėliau šį mėnesį vyks devynių dienų vizito į Kolumbiją ir Meksiką, penktadienį paskelbė Klarenso rūmai.

Sosto įpėdinis ir Kornvalio kunigaikštienė Kolumbijoje lankysis nuo spalio 28-osios iki lapkričio 2-osios, o tada nuvyks į Meksiką, kur jų vizitas truks iki lapkričio 5-osios.
Klarenso rūmai nurodė, kad vizitas rengiamas britų vyriausybės prašymu, gavus abiejų minėtų šalių prezidentų kvietimus.

„Šis vizitas bus didelė parama dvišaliams santykiams tarp JK (Jungtinės Karalystės) ir šių dviejų dinamiškų bei įtakingų valstybių Lotynų Amerikoje“, – sakė atstovė.
Bogotoje karališkoji pora bus sutikta prezidentūros rūmuose, o paskui bus surengtas oficialus banketas.

Kiti renginiai Kolumbijos sostinėje bus susiję daugiausia su tradiciniu menu ir amatais, istorine architektūra, ekologišku maistu ir vilna, prekyba ir investicijomis.

Charlesas taip pat apsilankys Makarenos nacionaliniame parke Pietų Kolumbijoje. Penkių dienų vizitą karališkoji pora užbaigs apsilankymu Kartachenoje, kur Charlesas pasakys kalbą tarptautinėje konferencijoje „Health Of The Oceans“.

Vizitas Meksikoje prasidės Real del Montėje, kuri yra istoriniais ryšiais susijusi su Pietvakarių Anglija ir jos kasybos paveldu.

Princas su žmona taip pat turi apsilankyti Meksike, kur juos oficialiai pasveikins prezidentas.

Kampečėje karališkieji asmenys apsilankys archeologinėje vietoje „Edzna Maya“ ir apžiūrės, kaip buvo restauruoti griuvėsiai, o Monterėjuje pamatys sėkmingą istorinių vietų atkūrimą.

65 metų Charlesas 1974 metais lankėsi Kolumbijoje kaip karinio jūrų laivyno karininkas, o Meksikoje nuo 1966-ųjų lankėsi keturis kartus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų