Pereiti į pagrindinį turinį

Britų referendumo rezultatus lems neapsisprendusieji?

Didžiojoje Britanijoje rengiamas referendumas dėl šalies tolesnės narystės Europos Sąjungoje. Iki šiol apklausos rodė, kad tiek pasisakančiųjų už pasitraukimą, tiek norinčių pasilikti Bendrijoje yra maždaug tiek pat. Todėl galutinį sprendimą turėtų lemti neapsisprendusieji, kurių yra apie 10 procentų.

Apklausų rezultatai svyravo visos agitacijos metu ir politikams nepavyko įgyti reikšmingos persvaros. Pro europietiškai pusei atstovauja šalies premjeras konservatorius Davidas Cameronas, tačiau didžiąją euroskeptikų stovyklos dalį sudaro maištaujantys bendrapartiečiai vadovaujami buvusio Londono mero Boriso Johnsono.

Pagrindinis klausimas rūpintis žmonėms – imigracija. Anglai nerimauja, kad į jų šalį kasmet plūsta vis daugiau žmonių iš rytų Europos ir baiminasi, kad prie jų prisidės į Sąjungą įstoti bandantys Turkai ir pabėgėliai iš Vidurio Rytų. Pro europietiškai nusiteikę politikai įspėja, kad pasitraukus iš Bendrijos, šalis išgyventų finansų krizę ir ekonomikos stagnaciją.

Didžiajai Britanijai išstojus, šalis iš naujo turės derėtis dėl tarptautinių mainų ir spręsti dėl naujos imigracijos politikos. Ekspertai teigia, kad britai negali reikalauti, kad šalyje gyvenantys europiečiai grįžtų namo. Kita vertus teigiama, kad bus įvestos kvotos naujiems atvykėliams.

Tuo metu lažybų punktų atstovai sako, kad Lietuvos gyventojai tiki, jog Didžiosios Britanijos gyventojai nuspręs likti Europos Sąjungoje. Kitų šalių lažybų dalyviai taip pat labiau tiki, jog britai nuspręs nieko nekeisti.

Lažybų organizatoriai sako, kad klausimas dėl tolesnės Didžiosios Britanijos narystės Europos Sąjungoje populiarus jau kelis mėnesius, o šią savaitę juntamas itin didelis susidomėjimas. Lietuvoje veikiančių lažybų punktų atstovai pastebi, kad daugiau šalies gyventojų mano, jog britai referendume vis dėlto nuspręs pasilikti Bendrijoje.

Užsienio žiniasklaida, kuri šią savaitę taip pat daug dėmesio skiria lažyboms, skelbia, jog nepaisant apklausų, kurios rodo beveik lygias abiejų pusių jėgas, lažybų dalyviai netiki Didžiosios Britanijos pasitraukimu. Anot lažybų statistikos, trys galimybės iš keturių, kad britai nuspręs nieko nekeisti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų