Buriatijoje Z raidę nuplėšęs vaikų treneris sulaukė didelio žmonių palaikymo

Buriatijoje (Rusija) vaikų sporto treneris buvo nubaustas 1 300 JAV dolerių bauda už tai, kad nuo įėjimo į sporto mokyklą kelis kartus nuplėšė lipduką su raide Z, tapusia Rusijos karo prieš Ukrainą simboliu, ir dar viešai pareiškė, kad vaikų nederėtų velti į politiką, pranešė belsat.eu.

Nepriklausomas Baltarusijos naujienų portalas ketvirtadienį rašė, kad ši istorija sujaudino daug žmonių ir jie reikiamus pinigus baudai surinko per dvi dienas.

Buvusio SSRS sporto meistro Valerijaus Jakovlevo veiksmus telefonu užfiksavo budėtoja ir perdavė mokyklos direktorei. Ši paskambino į policiją ir perdavė vaizdo kamerų bei diktofono įrašus.

V. Jakovlevas pasakojo buvęs tardomas keturias valandas ir bijojęs, kad jam gali pritaikyti naująjį įstatymą, pagal kurį jis galėtų sėsti į kalėjimą 15-ai metų.

Tačiau rajono teismas jam skyrė 90 tūkst. rublių (1 300 dolerių) baudą „už Rusijos ginkluotųjų pajėgų diskreditavimą“.

Ši istorija sujaudino daugybę žmonių. Socialiniuose tinkluose stichiškai prasidėjo pinigų rinkimo akcija ir pinigai, kurių reikėjo baudai sumokėti, buvo surinkti per dvi dienas. Surinktų pinigų perteklių V. Jakovlevas nori atiduoti žmogaus teisių fondui, kad padėtų kam nors kitam.

V. Jakovlevas pasakojo, kad žmonės pervedinėjo pinigus „po 10, 20, 75, 78 rublius“. Jis sulaukė daugybės palaikymo žinučių iš nepažįstamų žmonių, kurie rašė: „Ačiū už jūsų poelgį“, „Jūs ne vienas“, „Ačiū už drąsą ir garbę“, „Tikėkimės, jums viskas bus gerai“.

„Padariau, ką turėjau padaryti, – sakė jis. – Jeigu vaikus pradės programuoti dar vaikystėje, tai kas iš jų išaugs“?

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių