Pereiti į pagrindinį turinį

Būsimasis Europos Komisijos vadovas dar turi užbaigti komandos pertvarkymą

2014-10-15 13:52
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Būsimasis Europos Komisijos vadovas dar turi užbaigti savo komandos pertvarkymą

Briuselis, spalio 15 d. (AFP-BNS). Būsimasis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) trečiadienį skubėjo pertvarkyti savo komandą, kai dėl Slovėnijos paskirto žmogaus kilo ginčų, kurie gali užvilkinti jo inauguraciją.

J.-C.Junckerio Komisija savo penkerių metų kadenciją turi pradėti lapkričio pradžioje. Tačiau dėl problemų su Slovėnija jis turi skubėti paskutinę minutę užsitikrinti Europos Parlamento pritarimą visai jo komandai. Balsavimas šiuo klausimu numatytas spalio 22 dieną.

J.-C.Junckeris antradienį vakare patvirtino slovėnę Violetą Bulc savo paskutine komisare, Europos Parlamentui praėjusią savaitę atmetus Slovėnijos buvusios premjerės Alenkos Bratušek paskyrimą.

Kiti 26 komisarai – po vieną iš jų skiria visos Europos Sąjungos narės – buvo patvirtinti.

J.-C.Junckeris sakė, kad 50 metų V.Bulc, Slovėnijos vicepremjerė, yra „puiki“ kandidatė.

Tačiau nepatyrusi V.Bulc, kurios meilė „naujojo amžiaus“ mąstysenai jau kėlė nuostabą Briuselyje, gaus ne tokį svarbų postą, palyginti su A.Bratušek pasiūlytu vicepirmininkės, atsakingos už energetikos sąjungą, postu, sakė pareigūnai.

J.-C.Junckeris turi skirti jai transporto komisaro postą, o anksčiau į jį pretendavęs slovakas Marošas Šefčovičius gaus vicepirmininko, atsakingo už energetinę sąjungą, pareigas, sakė būsimam Europos Komisijos pirmininkui artimi pareigūnai.

J.-C.Junckeris sakė, kad oficialiai siekė Europos Vadovų Tarybos patvirtinimo dėl V.Bulc.

Dabar V.Bulc laukia svarstymas Parlamente – ta pati kliūtis, kurios neįveikė A.Bratušek.

Tai turi būti padaryta iki kito trečiadienio, kai Europos Parlamentas turi balsuoti dėl J.-C.Junckerio komandos, kad naujos sudėties Europos Komisija galėtų planuojamu laiku pradėti darbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų