Buvęs Ispanijos karalius J. Carlosas visiškai traukiasi iš viešojo gyvenimo

  • Teksto dydis:

Buvęs Ispanijos karalius Juanas Carlosas sekmadienį visiškai pasitrauks iš viešojo gyvenimo. Šį terminą 81-erių buvęs monarchas įvardijo gegužės pabaigoje laiške savo sūnui karaliui Felipei VI.

Juanas Carlosas 2014 metų birželio 18-ąją po 39 karaliavimo metų perleido sostą sūnui, tačiau kai kuriuos reprezentacinius įsipareigojimus dar vykdė.

Ilgą laiką Juanas Carlosas dėl savo vaidmens Ispanijai pereinant iš diktatūros į demokratiją buvo labai mylimas gyventojų. Tačiau virtinė skandalų, susijusių su karališkąja šeima, be kita ko, prabangi monarcho kelionė didelės ekonominės krizės įkarštyje, temdė paskutiniuosius jo metus soste.

Neoficialus Juano Carloso atsisveikinimas sekmadienio vakarą bus apsilankymas tradicinėje koridoje Aranchuesas į pietus nuo Madrido.

Praėjusį pirmadienį karališkųjų rūmų paskelbtame laiške Juanas Carlosas rašė: „Aš galvoju, kad atėjo metas atversti naują puslapį savo gyvenime ir visiškai pasitraukti iš viešojo gyvenimo“. Apie šį žingsnį jis esą svarstęs nuo savo 80-ojo gimtadienio praėjusiais metais.

Nepaisant daugybės sveikatos problemų, Juanas Carlosas ir atsisakęs sosto dažnai atliko reprezentacines užduotis. Kovą jis vėl buvo operuotas.

Juanas Carlosas Ispanijos karalius buvo nuo 1975 metų lapkričio iki 2014-ųjų birželio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių