Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs Izraelio prezidentas Sh. Peresas remia I. Herzogo kandidatūrą į premjerus

2015-03-12 19:55
BNS inf.
Shimonas Peresas
Shimonas Peresas / A.Ufarto/BFL nuotr.

Buvęs Izraelio prezidentas Shimonas Peresas (Šimonas Peresas) ketvirtadienį parėmė Darbo partijos lyderio Isaaco Herzogo (Isako Herzogo) kandidatūrą į premjero postą, likus kelioms dienoms iki pirmalaikių visuotinių rinkimų.

„Ar remiu Isaaco Herzogo kandidatūrą į ministro pirmininko postą“, – pareiškė Sh.Peresas, buvęs ilagalaikis Darbo partijos narys ir lyderis.

„Pažįstu Herzogą ir jo šeimą jau daug metų, mačiau jo puikų darbą aukštuose politiniuose postuose ir dalyvavimą diskusijose bei sprendimų Izraelio ateičiai svarbiais klausimais priėmime“, – nurodoma Sh.Pereso pareiškime.

Sh.Peresas pavadino 54 metų I.Herzogą „šaltakraujišku“ lyderiu, besilaikančiu savo įsitikinimų ir „atsidavusiu Izraelio žmonėms“.

I.Herzogo partija kovo 17 dienos rinkimuose kartu su buvusios teisingumo ministrės Tzipi Livni (Cipi Livni) partija „Hatnuah“ varžysis su dabartiniu Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahu).

Apklausos rodo, kad jų sudaryta Sionistų sąjunga trimis procentiniais punktais laimi prieš B.Netanyahu dešiniųjų partiją „ Likud“.

Liepos mėnesį iš prezidento posto pasitraukęs Sh.Peresas yra ilgametis B.Netanyahu ir jo politikos kritikas. 1996 metais kovoje dėl premjero posto B. Netanyahu nugalėjo Sh.Peresą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų